HUB PRESS

s e î n c a r c ă
Mastercard prevede o creștere a veniturilor mai redusă
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Mastercard a anunțat joi o creștere a veniturilor nete pentru trimestrul al patrulea mai mică decât era anticipat, indicând un posibil încetinire a ritmului de cheltuieli, în contextul în care incertitudinea economică îi determină pe consumatori să fie mai precauți, conform Reuters.

Indicațiile agresive ale Rezervei Federale a SUA, care se pregătește să crească rata dobânzii de referință cel puțin o dată până la finalul acestui an, au amplificat temerile că ratele mai ridicate ar putea duce economia spre recesiune, potrivit mediafax.

Acțiunile companiei cu sediul în Purchase, New York, au înregistrat o scădere de 3,7% după ce Mastercard a estimat o creștere procentuală a veniturilor nete în trimestrul al patrulea la un nivel redus de două cifre, comparativ cu prognozele LSEG de creștere de peste 16%.

"Cu toate că incertitudinea macroeconomică și geopolitică este în continuare mare, modelul nostru diversificat de afaceri ne plasează într-o poziție avantajoasă", a afirmat directorul general Michael Miebach într-un comunicat.

În trimestrul al treilea, cheltuielile constante au permis Mastercard să obțină un profit mai mare decât era prevăzut. Excluzând costurile extraordinare, a obținut 3,39 dolari pe acțiune, comparativ cu estimarea consensuală de 3,21 dolari pe acțiune.

Creșterea salariilor a susținut până acum clienții să continue să cheltuie pentru călătorii, cumpărături și divertisment, în pofida inflației încă mari.

Anumiți analiști prevăd că Fed va realiza o aterizare moale, un scenariu în care creșterea se reduce și inflația este menținută sub control fără o recesiune.

Volumele brute în dolari ale Mastercard, un indicator care măsoară valoarea totală în dolari a tuturor tranzacțiilor procesate, au crescut cu 11%, ajungând la 2.300 de miliarde de dolari în monedă locală, comparativ cu anul trecut.

Veniturile nete au înregistrat o creștere de 14%, atingând 6,5 miliarde de dolari.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu