HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marți, Parlamentul convoacă o ședință în secret - Accesul presei este interzis, iar parlamentarii nu au permisiunea de a face fotografii sau de a înregistra video.

Marți, Parlamentul convoacă o ședință în secret - Accesul presei este interzis, iar parlamentarii nu au permisiunea de a face fotografii sau de a înregistra video.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În ziua de marţi, începând cu ora 15:00, se va desfăşura şedinţa comună secretă a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată ultimelor evenimente şi stării actuale din Statul Israel. Decizia a fost luată de Birourile permanente reunite ale celor două Camere.

Iniţiativa pentru această şedinţă comună a venit din partea deputatului Silviu Vexler. În documentul pe care l-a înaintat către Birourile reunite, acesta subliniază faptul că "în 7 octombrie întreaga lume a fost şocată să observe modul în care organizaţia teroristă Hamas a lansat o serie de acţiuni barbare îndreptate împotriva populaţiei civile din Statul Israel".

"Rezultatele acestor atacuri teroriste au şocat atât prin violenţa nemaivăzută de la Holocaust, cât şi prin cruzimea dezlănţuită asupra unor oameni nevinovaţi: 1.400 de asasinate, mii de răniţi şi peste 200 de persoane care au fost luate ostatici, inclusiv zeci de copii. Mai mult decât atât, ţinta organizaţiei teroriste Hamas a fost şi continuă să fie evreii din întreaga lume, iar atacurile recente au reprezentat un factor declanşator pentru un val masiv de antisemitism la nivel mondial, dar mai ales în Europa", se arată în documentul citat de Agerpres.

Fără presă și fără imagini

Conform unei note privind procedura de organizare şi desfăşurare a şedinţei secrete comune, aprobată de Bpr, întâlnirea va avea loc în sala de şedinţe a Camerei Deputaţilor. Vor fi prezenţi parlamentari, invitaţi aprobaţi de Birourile permanente reunite şi personalul din cadrul celor două Secretariate Generale care asigură asistenţa tehnică şi specializată pentru această şedinţă.

"Pe parcursul şedinţei secrete comune va fi restricţionat accesul presei în sala de şedinţe, precum şi accesul altor persoane decât cele prevăzute în paragraful anterior. Şedinţa secretă comună va fi înregistrată prin mijloace audio-video prin grija Departamentului de specialitate al Camerei Deputaţilor, cu excepţia părţii din şedinţă care cuprinde proiecţii pe ecranele din sala plenului, fără a putea fi transmisă altor persoane/instituţii", este menționat în Nota citată.

Preşedintele de şedinţă va sublinia participanților interdicția privind fotografierea, înregistrarea audio-video sau transmiterea live a reuniunii folosind dispozitivele proprii.

"Stenograma şedinţei secrete comune nu se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a II-a", se mai menționează în document.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu