HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marți, bursa europeană a înregistrat o creștere semnificativă la finalul tranzacțiilor. Cauza care a stimulat această tendință pozitivă.

Marți, bursa europeană a înregistrat o creștere semnificativă la finalul tranzacțiilor. Cauza care a stimulat această tendință pozitivă.
Sursă foto: METRO

Marţi, bursele europene au înregistrat o creştere semnificativă, în urma anunţului privind rata inflaţiei din SUA pentru luna octombrie care a fost mai mică decât se anticipa. Informaţia a fost preluată de la CNBC şi citată de news.ro.

Acţiunile companiilor retail au avut cea mai mare apreciere, cu un procent de 3,1%, în timp ce acţiunile din domeniul petrolului şi gazelor naturale au suferit o scădere uşoară de 0,2%.

În ceea ce priveşte indicii bursieri, DAX al pieţei financiare din Frankfurt a înregistrat o creştere de 1,76%, CAC 40 al bursei pariziene s-a majorat cu 1,39% iar FTSE 100 al bursei londoneze a crescut cu doar 0,2%. Pe de altă parte, indicele FTSE MIB al bursei milaneze a avut un avans de 1,45% iar IBEX 35 al bursei madrilene s-a apreciat cu 1,71%.

Raportul privind indicele preţurilor de consum (IPC) din SUA pentru luna octombrie a rămas neschimbat faţă de luna precedentă. Între timp IPC-ul core – care exclude preţurile volatile la alimente şi energie – a înregistrat o creştere modestă de doar 0,2%.

Economiştii consultaţi de Dow Jones anticipau o apreciere lunară a IPC-ului de 0,1% şi o creştere de 0,3% a IPC-ului core.

Marţi, în Europa au fost publicate şi alte date economice relevante cum ar fi PIB-ul zonei euro pentru trimestrul al treilea, statistici privind piaţa muncii din Marea Britanie, dar şi rezultatul sondajului ZEW al Germaniei referitor la sentimentul economic din luna noiembrie.

Pieţele financiare din Asia-Pacific au avut un parcurs pozitiv, pe fondul aşteptărilor investitorilor cu privire la discuţiile dintre SUA şi China precum şi evoluţia datelor economice.

Preşedintele american Joe Biden se va întâlni personal cu omologul său chinez Xi Jinping în San Francisco săptămâna aceasta. Aceasta este prima întrevedere directă dintre cei doi lideri după aproximativ un an de zile.

Acţiunile americane s-au apreciat pe fondul unei inflaţii mai mici decât era previzionată. În acelaşi timp, randamentele obligaţiunilor Trezoreriei SUA cu scadenţa la 10 ani au înregistrat o scădere.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu