HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marius Budăi iese la rampă și lansează o ofensivă dură împotriva membrilor PNL: Pe atunci, îmi solicitați să demisionez!

Marius Budăi iese la rampă și lansează o ofensivă dură împotriva membrilor PNL: Pe atunci, îmi solicitați să demisionez!
Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, critica dur decizia liderilor PNL de a bloca implementarea noii Legi a pensiilor, numind aceasta acțiune ca fiind "impardonabilă". Budăi își aduce aminte de momentul când reprezentanții PNL i-au solicitat să demisioneze în timp ce el se străduia să elimine limita de 9,4% din PIB pentru pensii.

"Acțiunea pe care ați întreprins-o cu două zile în urmă, dragi colegi liberali, punând în pericol Legea pensiilor, mi se pare impardonabil. Ați decis pur și simplu să vă opuneți intereselor părinților și bunicilor noștri.

M-am gândit că după doi ani de guvernare alături de PSD ați scapat de mentalitatea "nu putem" și "nu avem", realizând că dacă exista dorința și efortul necesar se pot identifica soluții.

Oare nu sunteți în favoarea creșterii pensiilor și eliminarea acelui injust procent de 9,4%? Eu sunt cel mai potrivit sa va adresez această întrebare, dat fiind faptul că mi-ați cerut să plec atunci când m-am luptat cu susținerea PSD pentru anularea acestui proiect, dar și când în 2022 v-am prezentat soluțiile propuse de PSD pentru majorarea pensiilor. Pe atunci v-am înțeles, erați la guvernare alături de PNL-USR, și în 2021 nu ați acordat nici măcar o creștere simbolică a pensiilor, dar acum nu reușesc să vă înțeleg.

Nu sunteți de acord cu principiul: pentru muncă egală, pensie egală?

Nu sunteți de acord cu echitatea și solidaritatea?

Nu susțineți ideea de a încuraja munca și dorința noastră de a oferi puncte suplimentare pentru fiecare an lucrat peste limita de 25 de ani?

Nu sunteți de acord cu redefinirea gradelor de invaliditate, astfel încât să se permită desfășurarea unor activități profesionale și cumulul pensiei de invaliditate cu veniturile obținute din aceste activități? Nu sunteți de acord ca orice grad de invaliditate, în funcție de natura afectării capacității de muncă și tipul raportului de muncă, capacitatea de muncă să poată fi considerată păstrată pentru anumite activități profesionale, la propunerea medicului expert?

Nu sunt sigur ce să mai spun.

Vom vedea în parlament la dezbaterea și aprobarea Legii!", afirmă Marius Budai.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu