HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marcel Ciolacu se opune afirmațiilor Departamentului de Stat al SUA: Deținem cea mai eficientă legislație împotriva traficului de persoane

Marcel Ciolacu se opune afirmațiilor Departamentului de Stat al SUA: Deținem cea mai eficientă legislație împotriva traficului de persoane
Sursă foto: basilica.ro

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, susține că țara sa dispune de "cea mai eficientă legislație în materie de trafic de persoane". El citează ca exemplu modul în care România a abordat problema refugiaților ucraineni care s-au refugiat în țară cu copii ce nu erau ai lor. "Cred că discutăm despre o națiune care își îndeplinește responsabilitățile în prezent", adaugă el, conform News.ro.

La Târgul Indagra din ziua de sâmbătă, Ciolacu a fost chestionat cu privire la tema traficului de persoane.

"Deținem cea mai bună legislație pe trafic de persoane, ba chiar avansată faţă de nivelul Uniunii Europene și am observat și câteva comentarii din partea aliatului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, referitoare la progresele semnificative realizate de România în acest domeniu. Amintiți-vă când conflictul din Ucraina a izbucnit, cât de mare a fost emoţia pentru că existau multe femei care soseau nu doar cu proprii copii, ci și cu cei ai surorilor, fraţilor sau vecinilor și atunci România a reacţionat exemplar. Nu s-a constatat niciun caz de trafic... identificarea era imediată, deci cred că vorbim despre un stat care îşi face treaba în acest moment", a răspuns premierul.

Comentariile lui Marcel Ciolacu par să contrazică un raport al Departamentului de Stat al SUA, care critica legislația românească pentru abordarea sa prea indulgentă față de traficanții de persoane.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin