HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marcel Ciolacu proclamă o schimbare radicală în România: Voi veni după voi! Voi elimina toate obstacolele!

Marcel Ciolacu proclamă o schimbare radicală în România: Voi veni după voi! Voi elimina toate obstacolele!
Sursă foto: Guvernul Romaniei

În urma întrunirii coaliției de guvernare, prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut cunoscut că, alături de Nicolae Ciucă, va iniția un proiect legislativ menit să contracareze evaziunea fiscală din țara noastră. Recent, Ciolacu le-a transmis evazioniștilor un avertisment sever, promițând că ”vin peste voi!”.

”Am hotărât ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să propunem cât mai curând un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și sporirea veniturilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom respecta promisiunea! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare!”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a declanșat lupta împotriva evaziunii

Marcel Ciolacu a declarat de nenumărate ori că una dintre prioritățile mandatului său este diminuarea evaziunii fiscale din România. Inițial a încercat cu proiectul de abolire a cash-ului, dar care s-a abandonat datorită problemelor tehnice de implementare.

Însă, Ciolacu nu se lasă bătut și vine cu o nouă propunere de reducere a evaziunii și o amenințare direct la adresa evazioniștilor.

”Toate plafonările actuale de cash vor fi păstrate, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Cu două excepții: limita de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

Am un mesaj însă pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început lupta cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”, a transmis Marcel Ciolacu.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin