HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marcel Ciolacu insista asupra afaceristilor de top: Taxarea marilor corporatii este o decizie pozitiva

Marcel Ciolacu insista asupra afaceristilor de top: Taxarea marilor corporatii este o decizie pozitiva
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Marcel Ciolacu, primul ministru, susține că impunerea unei taxe companiilor mari este o decizie corectă și nu intenționează să renunțe la această măsură. El a clarificat că nu poate introduce noi reglementări imediat după promulgarea legii care vizează măsuri fiscale și bugetare.

Când a fost întrebat dacă va fi eliminată taxa de 1% pe profitul companiilor mari, Marcel Ciolacu a răspuns afirmativ, menționând că aceasta este o decizie pozitivă luată de Guvern și nu se va abandona.

"Cred că este o decizie bună, am discutat deja cu reprezentanții marilor corporații. Nu pot accepta ca anumite companii care au înregistrat pierderi timp de 15 ani să continue acest comportament. Există și companii de stat românești care înregistrează pierderi și cred că după 32 ani de democrație, ar trebui să ne ocupăm și de ele", a afirmat Ciolacu.

Prim-ministrul a adaugat faptul că Guvernul nu poate introduce noi reglementari dupa ce a adoptat ordonanta privind masurile fiscale.

"Consider că partenerii noștri din coaliția PNL sunt oameni responsabili, la fel ca noi cei din PSD. Nu putem propune alte măsuri sau modificari dupa ce legea a fost promulgata recent. Trebuie să fim oameni de cuvânt și consecvenți", a declarat în continuare Marcel Ciolacu.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu