HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marcel Ciolacu face un anunț neașteptat după ce Comisia Europeană a dat undă verde modificării PNRR

Marcel Ciolacu face un anunț neașteptat după ce Comisia Europeană a dat undă verde modificării PNRR
Sursă foto: Guvernul Romaniei

Reacția premierului Marcel Ciolacu vine în urma aprobării de către Comisia Europeană a modificării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României. Conform cuvintelor sale, această schimbare va permite modificarea Legii pensiilor și eliminarea înghețării punctului de pensie până în 2070.

"Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Odată cu aprobarea modificării Planului Național de Redresare și Reziliență al României, de astăzi scăpăm definitiv de coșmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la înghețarea punctului de pensie până în 2070.


Acesta subliniază eforturile depuse pentru trecerea noii legi a pensiilor prin Parlament, o lege considerată sustenabil pe termen lung atât de experți ai Băncii Mondiale cât și ai Comisiei Europene. Aceasta lege este menit să aduc dreptate pentru milioanele de pensionari.

"Înlaturăm, în acest fel, inechitatile dintre pensionarii care au contribuit si au muncit la fel si asiguram garantia ca veniturilor pensionarilor vor putea creste si in viitor, corelate in mod legitim cu performanta economica a tarii."

Unul dintre obiectivele sale principale ca premier este ca evoluția economică a României să beneficieze în primul rând românii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai.

"Acesta este unul dintre obiectivele mele esentiale in mandatul de premier: cresterea economica a Romaniei sa ajunga in principal la romanii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai!", menționează Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin