HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marcel Ciolacu este figura centrala a guvernului, fiind urmat de aproape de Marcel Boloș și Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolacu este figura centrala a guvernului, fiind urmat de aproape de Marcel Boloș și Sorin Grindeanu.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

În luna septembrie, Marcel Boloş, Sorin Grindeanu şi Alexandru Rafila se numără printre cei mai vizibili miniştri, potrivit Barometrului vizibilităţii miniştrilor, un studiu realizat de News.ro şi Agenţia de monitorizare Klarmedia. În acelaşi timp, Angel Tîlvăr şi Ligia Deca fac o salt impresionant în clasament - de pe locul 14 pe locul 5 respectiv de pe locul 12 pe poziţia a 6-a.


Cinci membri ai guvernului au fost menţionaţi de sub 1.000 de ori în presa scrisă şi online. Printre aceştia se află ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu care a intrat direct pe locul al treilea în clasament în iulie dar a ajuns pe poziţia a 16-a în septembrie.


Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o vizibilitate mare în septembrie cu 37.991 de menţiuni, datorită numeroaselor declaraţii privind pachetul fiscal şi momentele când Guvernul și-a asumat răspunderea pentru acesta în Parlament.


Ministrul Finanțelor Marcel Boloș își păstrează poziția a doua cu 7.835 mențiuni, fiind mai vizibil decât luna precedentă.


Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a urcat pe locul trei datorită declarațiilor sale despre planurile de a construi o autostradă între Pitești și Constanța până în 2024, salvarea Tarom, atingerea bornei de 1000 km de autostradă și problemele cu podul de la Brăila.


Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a coborât o poziție, ajungând pe locul al patrulea în septembrie.


Scandalul cu fragmentele de dronă căzute în Tulcea l-a propulsat pe ministrul Apărării Angel Tîlvăr din grupa miniștrilor cu sub 2.000 mențiuni pe locul cinci.


Ministrul Educației Ligia Deca se află în aceeași situație, ea urcând pe locul al șaselea datorită declarațiilor privind începutul noului an școlar și reglementările aplicate.


Pe poziția a 7-a se află Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu care a coborât un loc faţă de luna august.


Agricultura este reprezentată pe poziţia a 8-a prin ministrului Florin Ionuţ Barbu care a urcat două locuri, în timp ce ministrul de Interne Cătălin Predoiu a coborât pe locul 9. Ministrul Energiei Sebastian Burduja ocupă poziţia a 10-a, deşi numărul menţiunilor sale a crescut faţă de luna precedentă.


Primul ministru cu între 1.000 și 2.000 de mențiuni este Adrian Veștea, urmat de Lumința Odobescu, Adrian Câciu, Mircea Fechet și Raluca Turcan.


În septembrie, cinci membri ai Cabinetului Ciolacu - Simona Bucura Oprescu (care a coborât pe locul al 16-lea), Natalia Intotero, Ştefan Radu Oprea, Bogdan Ivan și Marian Neacșu - au avut sub 1.000 de mențiuni.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu