HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marcel Ciolacu dezvăluie data de lansare a Sistemului de Garanție-Returnare în România/ Video

Marcel Ciolacu dezvăluie data de lansare a Sistemului de Garanție-Returnare în România/ Video
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a precizat că Sistemul de Garanție-Returnare din România va fi implementat complet până la data de 30 noiembrie. Acest sistem implică o majorare a costurilor pentru ambalajele reciclabile cu 50 de bani, sumă care va fi returnată consumatorilor atunci când aceștia vor returna ambalajele la dispozitivele specializate localizate în magazine.

"Ministrul Agriculturii are și el vești bune pentru agricultorii noștri. O propunere nerealistă de diminuare a utilizării pesticidelor în agricultură a fost respinsă în Parlamentul European. Era firesc să fie respinsă, având în vedere că fermierii români utilizează doar o treime din media europeană, în timp ce fermierii din alte țări folosesc cantități chiar de patru ori mai mari decât cei din România.

Dorim să avem o agricultură ecologică, dar acest lucru nu poate fi realizat fără a lua în considerare realitățile specifice fiecărui stat!

Și vorbind despre mediu, mai sunt doar câteva zile până pe 30 noiembrie, data la care Sistemul de Garanție-Returnare devine operațional. Este cel mai mare proiect public - privat din România, cu fonduri alocate de peste 85 de milioane de euro. Obiectivul nostru este să colectăm 7 miliarde de deșeuri pentru reciclare în fiecare an. Îl îndemn pe ministrul Mediului, Mircea Fechet, să folosească fiecare zi rămasă pentru a explica publicului importanța acestui program și modul în care se desfășoară. De asemenea, doresc să-l felicit pentru determinarea sa de a implementa acest program.", a declarat Marcel Ciolacu.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu