HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marcel Ciolacu dezvăluie care este obiectivul său principal pentru anul 2024.

Marcel Ciolacu dezvăluie care este obiectivul său principal pentru anul 2024.
Sursă foto: Guvernul Romaniei

Marcel Ciolacu, conducătorul partidului social-democrat, a afirmat că principala sa misiune ca prim-ministru în anul următor este să continue reformele stabilite prin PNRR. A accentuat faptul că fără aceste reforme, România nu ar fi putut adera la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), conform sursei de știri Agerpres.

Miercuri seară, într-un interviu acordat postului Antena 3 CNN, i s-a cerut să specifice care este obiectivul principal pe care îl are pentru anul 2024, un an marcat de patru runde de alegeri - europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Prim-ministrul a subliniat că nu are niciun impediment în a purta discuții directe cu oficialii europeni privind angajamentele cuprinse în PNRR pentru a atinge aceste obiective.

"De aceea există negociere şi unde eu n-am nicio problemă să mă duc să negociez direct cu un înalt funcţionar de la Bruxelles. Am înţeles că sunt primul prim-ministru care a făcut acest lucru. N-am nici cea mai mică problemă să explic cum sunt românii în realitate, ce pot accepta românii şi ce nu pot accepta românii, care-s nedreptăţile pe care le-au avut românii pe timpul comunismului şi pe care nu le mai acceptă în acest moment. Şi să ştiţi că există acest dialog. Există echipe tehnice la MIPE, la Finanţe, specialişti şi oameni pe care Comisia îi acceptă ca şi negociatori, ca şi parteneri de dialog", a adăugat Ciolacu.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu