HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Marcel Ciolacu, cu ocazia Zilei Veteranilor: Adresăm un omagiu militarilor care au luptat pentru păstrarea păcii.

Marcel Ciolacu, cu ocazia Zilei Veteranilor: Adresăm un omagiu militarilor care au luptat pentru păstrarea păcii.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Veteranilor, dedicată militarilor care au servit în teatrele de operaţii, Premierul Ciolacu subliniază importanţa păcii şi ne reaminteşte să apreciem cu sinceritate faptul că trăim în pace. El afirmă că acest dar nepreţuit a fost obținut prin spiritul eroic și sacrificiul militarilor pe care îi onorăm astăzi și cărora le suntem recunoscători pentru totdeauna prin păstrarea memoriei lor.

"Pentru că suntem şi cetăţeni ai lumii, sper să se încheie curând şi cu bine conflictele actuale de pe mapamond, încât cu toţii să ne putem dedica oamenilor, valorilor şi lucrurilor pe care le iubim şi în numele cărora luptăm, când spunem că luptăm pentru patrie", spune el.

Mesajul complet al Premierului Ciolacu pentru Ziua Veteranilor:

"Astăzi, România își onorează militarii care au contribuit la menținerea păcii și combaterea terorismului alături de camarazii din alte state aliate. Ei au ajutat populațiile din zonele cele mai afectate de conflicte ale ultimelor decenii, precum Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest.

Ziua de 11 noiembrie este simbolic dedicată militarilor noștri din teatrele de operații, în semn de apreciere a iubirii de pace și a sacrificiului adesea necesar pentru menținerea ei. În această zi, în 1918, se punea capăt oficial Primului Război Mondial și în 2003 cădea la datorie eroul bihorean Iosif Silviu Fogoraşi.

În aceste momente, gândurile noastre sunt îndreptate spre cei care s-au jertfit în astfel de misiuni, slujind interesele României ca stat membru al ONU, NATO și UE. Eroismul și omenia dumneavoastră nu vor fi uitate!

Respectul meu se îndreaptă către militarii noștri răniți în teatrele de operaţii. Statul a luat măsuri să le ofere sprijinul necesar, chiar dacă acesta nu poate compensa spiritul lor de sacrificiu și suferințele prin care au trecut.

Îi salut cu căldură pe veteranii care s-au întors acasă după ce au participat la misiunile externe. Sper ca ei să transmită experiența lor celor mai tineri pentru ca aceștia să se bucure de o Românie sigură.

Familiilor militarilor români le transmit toate urările de bine și recunoștința mea. Datorită lor, România are patrioți și eroi pe care îi va evoca mereu cu mândrie.

Această zi ne amintește cât de importantă este pacea și să apreciem faptul că trăim în pace. Acest dar neprețuit a fost obținut prin sacrificiul militarilor pe care îi onorăm astăzi.

Pentru că suntem cetățeni ai lumii, sper ca toate conflictele actuale să se încheie curând și cu bine. Sperăm să ne putem dedica oamenilor, valorilor și lucrurilor pe care le iubim și pentru care luptăm.

Memorie eternă militarilor români care și-au dat viața pentru a menține pacea în lume! Multă sănătate veteranilor care s-au întors cu bine din teatrele de operaţii! Respect și prețuire familiilor dumneavoastră, dragi eroi și patrioți români!"

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu