HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Maramureș, o apariție de neuitat la cel mai semnificativ eveniment al industriei turistice din România.

Maramureș, o apariție de neuitat la cel mai semnificativ eveniment al industriei turistice din România.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Entuziasmul pentru explorarea lumii a unit vizitatorii și expozanții la ediția cu numărul 48 a Târgului de Turism al României 2023, manifestare desfășurată între 09-12 noiembrie, la Romexpo, în capitala României.

La acest eveniment, județul Maramureș a fost reprezentat de delegați din cadrul Consiliului Județean Maramureș, Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeului Județean de Artă „Centru Artistic Baia Mare”, Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare, Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Centrului Național de Promovare și Informare Turistică Sighetu Marmației și Centrului de Informare Turistică Oncești.

Alături de aceste entități s-au aflat rangerul Rezervației Naturale „Cheile Lăpușului”, Viorel Coroian, artizanii tradiţionali Daniel Leș, Ioan Bârsan, Cristian Cadar și Anuţa Stan. De asemenea au fost prezenţi reprezentanți ai structurilor turistice locale precum şi "moşii cu droange" din Vișeu de Sus.

Pe durata târgului, vizitatorii s-au bucurat de o gamă variată de activități în standul județului Maramureș. Nu au lipsit spectacolele artistice, prezentările tradițiilor sărbătorilor de iarnă, atelierele de pictură, proiecțiile digitale, demonstrațiile artizanale și degustările culinare.

Voyage-ul gastronomic prin bucătăria maramureșeană a fost încununat cu prezența lui Nicolai Tand, maestrul preparatelor tradiționale, care a pregătit gogoși pentru toți prietenii Maramureșului.

Datorită eforturilor conjugate ale promotorilor județului, spațiul expozițional a capturat esența universului maramureșean - un loc unde trecutul și prezentul se împletesc armonios. Imaginea autentică a Maramureșului cu tradiții și obiceiuri străvechi, arhitectură vernaculară și oameni primitori a fost completată cu reprezentarea unei destinaţii moderne și pline de viaţă.

Inovația și implicarea delegației maramureșene au captivat publicul care a răspuns pozitiv la strategiile adoptate pentru promovarea potențialului turistic al judeţului.

În cadrul târgului a fost organizată o „seară maramureșeană” dedicată profesioniștilor din industrie, cu scopul de a discuta despre bunele practici în domeniu și de a dezvolta noi oportunități de colaborare.

Fiindcă maramureșenii reuşesc să transforme fiecare întâlnire într-o celebrare, participanții la seara maramureșeană au avut privilegiul de a asista la un spectacol memorabil realizat de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”.

În final, dorim să le mulțumim tuturor celor care apreciază patrimoniul cultural și natural al Maramureșului și care au contribuit la succesul acestui eveniment. Pe cei care au fost curioși să descopere standul nostru din cadrul Târgului de Turism al României îi invităm să ne viziteze și pe teritoriul nostru, în minunatul Maramureș! Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu