HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Mandatul lui Adrian Tănase ca CEO al BVB a fost prelungit până la sfârșitul anului 2024, cu aprobarea ASF.

Mandatul lui Adrian Tănase ca CEO al BVB a fost prelungit până la sfârșitul anului 2024, cu aprobarea ASF.
Sursă foto: Agerpres

ASF, entitatea ce se ocupă de administrarea corectă a pieței de asigurări, pieței de capital și a fondurilor de pensii din România, a aprobat în cadrul întâlnirii sale de luni numirea lui Adrian Tănase ca CEO al BVB până la sfârșitul anului 2024.

"Aprobarea autorizării domnului Tănase Adrian în calitate de director al operatorului de piaţă Bursa de Valori Bucureşti S.A. ca urmare a prelungirii mandatului", este unul dintre hotărârile Consiliului, conform Ziarului Financiar, citat de mediafax.

Înainte, Consiliul Director al Bursei de Valori București a hotărât pe 3 octombrie că mandatul CEO-ului, care era prevăzut să se termine la 31 decembrie 2023, va fi extins până la sfârșitul anului viitor.

Adrian Tănase, în vârstă de 48 ani, este absolvent al Facultății de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București din anul 1998. El are o experiență profesională impresionantă care se întinde pe durata a aproape doua decenii exclusiv în domeniul pieței de capital, concentrându-se pe managementul portofoliilor.

Înainte de a primi avizul ASF pe 23 ianuarie 2018 pentru postul de director general al BVB, Tănase a ocupat funcția de Chief Investment Officer la NN Pensii, cel mai mare administrator de active financiare din piața locală de capital.

Bursa de Valori București are o capitalizare bursieră de 517 milioane lei. Acțiunile BVB se vând la prețul de 64,4 lei, în creștere cu 82% față de începutul anului 2023, pe baza unor tranzacții în valoare totală de 59 milioane lei, conform datelor oferite de BVB.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu