HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Mama judecătoarei pe care soacra primarului Cherecheș a încercat să o mituiască a avut prima ei reacție publică.

Mama judecătoarei pe care soacra primarului Cherecheș a încercat să o mituiască a avut prima ei reacție publică.
Sursă foto: Antena 3

Rodica Fărcaș Hîngan, mama unei judecătoare căreia i s-a oferit mită de către mama primarului Cătălin Cherecheș, respinge orice asociere sau conexiune preexistentă cu aceasta, potrivit Antena 3 CNN.

"Am observat că în domeniul public circulă diverse afirmatii nefondate: că ne-am întâlnit, că suntem înrudite. Nu este corect. Nu avem nicio legatură de rudenie, nici măcar îndepartată. Nu am avut cunoștința de ea, nici măcar din vedere. Am întâlnit-o pe doamna aici, la sediu, unde am fost solicitată. Nu mi se pare corect să fie abordate persoanele pentru astfel de acțiuni care sunt în desfășurare și organele competente să-și facă treaba. Este o investigație în derulare, nu mai comentez", a declarat ea pentru Antena 3 CNN.

Claudia Gliga i-a propus Rodicai Fărcaș Hîngan un plic cu 50.000 de euro ca mită pentru ca ginerele ei, condamnat inițial la cinci ani de detenție tot pentru corupție, să fie achitat de judecatoarea Georgiana Fărcaș Hîngan. Mitua ar fi fost ascunsă sub forma unei achiziții a unui imobil aparținând mamei judecatoarei.
Stenograme explozive "Să-i dea achitare! Și asta-i oferta. Jumătate acuma, jumătate la sfârșit. Deci, voi veni cu avans. Dacă nu-i bine cât îi, schimbați cifra din față. Eu ce să zic...", a afirmat Rodica Gliga, fără să realizeze că este interceptată. Între timp, Gliga și soțul ei au fost reținuți pentru 30 de zile. Fiica lor, soția lui Cătălin Cherecheș, este cercetată penal pentru complicitate. Primarul din Baia Mare a anunțat public dupa arestarea mamei sale că aceasta poate face "100 de ani de închisoare", deoarece nu el a trimis-o să ofere mita. De asemenea, Cherecheș a insinuat că ar putea divorța dacă află că soția sa a fost implicată în această operațiune și i-a ascuns acest lucru.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu