HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Maia Sandu: Ne dedicăm muncii fără teamă, cu scopul ca Moldova să fie pregătită pentru aderarea la UE până în 2030

Maia Sandu: Ne dedicăm muncii fără teamă, cu scopul ca Moldova să fie pregătită pentru aderarea la UE până în 2030
Sursă foto: Facebook

Maia Sandu, conducătoarea Republicii Moldova, a reafirmat că scopul administrației de la Chișinău este ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene până în 2030, după ce Comisia Europeană a sugerat începerea discuțiilor despre aderare cu Republica Moldova.

"Zi importantă pentru viitorul Moldovei - Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Acest pas este o recunoaștere a efortului nostru comun - al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea. Raportul Comisiei Europene confirmă că Moldova a făcut în ultimul an reforme serioase care pregătesc țara noastră de a deveni un stat european și necesare pentru a îmbunătăți viața tuturor cetățenilor", a menţionat Maia Sandu.

Liderul naţiunii a subliniat că hotărârea finală privind debutul negocierilor cu Moldova va fi decis de membrii la întâlnirea Consiliului European din 14-15 decembrie.

"Decizia de azi a Comisiei Europene ne încurajează și ne responsabilizează să continuăm lucrurile începute: să facem Moldova mai puternică, un stat care asigură pacea acasă și contribuie la securitatea regională și are grijă de bunăstarea cetățenilor săi. E mult de lucru. Drumul pe care am ales să mergem este plin de provocări. Nu ne sperie munca, iar obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030. Republica Moldova în Uniunea Europeană este unica noastră șansă de a garanta un viitor al păcii, libertății și prosperității pentru întreaga țară", a adaugat Maia Sandu.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu