HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Lucrările de renovare și restaurare a Casei memoriale Elena Farago, cu o investiție de peste 4,5 milioane de lei, au fost scoase la licitație de Consiliul Județean Dolj.

Lucrările de renovare și restaurare a Casei memoriale Elena Farago, cu o investiție de peste 4,5 milioane de lei, au fost scoase la licitație de Consiliul Județean Dolj.
Sursă foto: smartroman.co.uk

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a făcut cunoscut faptul că autoritatea pe care o conduce a iniţiat licitaţia pentru lucrările de renovare şi restaurare a Casei memoriale ”Elena Farago”. Investiţia, ce se ridică la peste 4,5 milioane de lei, este inclusă într-un proiect de anvergură mai mare, conform news.ro.

”Proiectul de punere în valoare a casei memoriale a poetei, prin restaurarea clădirii, face parte dintr-un demers finanţat cu fonduri europene ce presupune şi renovarea sediilor bibliotecilor din Ciupercenii Noi, Cernăteşti şi Vela, dar şi dotarea a 30 de biblioteci din tot judeţul, inclusiv Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman”, a declarat joi, preşedintele CJ Dolj.

Cosmin Vasile a adus la cunoştinţă că după finalizarea lucrărilor casa memorială va fi un spațiu propice desfăşurarii unei game variate de activităţi culturale adaptate funcţiei sale ca hub activ de învăţare, atât în interiorul cladirii cât și în curtea acesteia.

”Incinta clădirii va fi amenajată cu suprafeţe dalate, inclusiv o tablă de şah la nivelul pavimentului, mobilier urban, spaţii verzi amenajate în jurul arborilor maturi existenţi şi iluminat ambiental”, a adăugat Vasile.

Conform spuselor sale, costul maxim estimat al lucrărilor este de 4,5 milioane de lei, în timp ce valoarea totală a proiectului "Biblioteca-hub activ de învăţare digitală pentru comunitatea judeţului Dolj", finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, se ridică la 6,3 milioane de lei.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin