HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Luca Niculescu, Secretarul de Stat, a discutat cu oficialitățile slovene despre aderarea României la OCDE în cadrul unor consultări politico-diplomatice.

Luca Niculescu, Secretarul de Stat, a discutat cu oficialitățile slovene despre aderarea României la OCDE în cadrul unor consultări politico-diplomatice.
Sursă foto: Agerpres

Luca Niculescu, Secretarul de Stat responsabil pentru coordonarea aderării României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a purtat miercuri discuţii politico-diplomatice cu oficialii sloveni în Ljubljana referitoare la intrarea în organizație.

Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Luca Niculescu a avut întâlniri cu Marko Štucin, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Europene din Slovenia, Miriam Možgan, consilierul pe probleme externe al preşedintelui Sloveniei, şi Mateja Vraničar Erman, actuala coordonatoare OCDE din cadrul MAE sloven. S-au discutat aspecte legate de procesul de aderare a României la OCDE și s-a realizat un schimb de păreri și bune practici.

Totodată, secretarul de stat a avut convorbiri concrete cu Irena Drmaž, director în Bănca Centrală a Sloveniei, Mitja Mavko, secretar general al Băncii de Dezvoltare a Sloveniei şi Irena Sodin, fost ambasador al Sloveniei la OCDE. Acesta a prezentat progresul fazei tehnice a procesului de aderare a României la OCDE și a comunicat despre planificarea unui număr semnificativ de misiuni evaluative ale experţilor Secretariatului organizaţiei.

”Partea slovenă a evidenţiat principalele elemente de detaliu şi provocările privind experienţa proprie de la nivelul OCDE şi a prezentat modul de organizare internă în procesul de aderare şi după ce Slovenia a devenit stat membru”, conform sursei citate.

Slovenia s-a alăturat OCDE în 2010.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu