HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Laura Codruța Kovesi realizează o acțiune majoră în centrul mafiei italiene: Parchetul European sechestrează 54 de milioane de euro

Laura Codruța Kovesi realizează o acțiune majoră în centrul mafiei italiene: Parchetul European sechestrează 54 de milioane de euro
Sursă foto: AFP

Laura Codruța Kovesi obține un triumf major în inima mafiei italiene: Parchetul European sechestrează 54 de milioane de euro. Parchetul european anticorupţie (EPPO) din Milano, Italia, a anunţat arestarea unei persoane, investigarea altor zece și efectuarea unor percheziții în Milano, Novara, Genova, Roma și Palermo din Italia, precum și în Elveţia. Acest lucru face parte dintr-o anchetă extinsă privind o fraudă cu TVA masivă care pare să fi cauzat pierderi de aproape 54 de milioane de euro, conform Ministerului Public al Uniunii Europene (UE), potrivit News.ro.

Conform dovezilor disponibile, companiile implicate oferă servicii VoIP (Voice over Intranet Protocol) - o tehnologie care permite utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice vocale pe Internet. Acestea au sedii în Cehia, Germania, Italia, România, Elveţia şi Regatul Unit.

Suspectul principal este o companie mare din regiunea italiană Emilia-Romagna a cărei activitate principală este comerţul în sectorul gazelor naturale. Numele firmei nu a fost dezvăluit de către parchet.

Parchetul estimează prejudiciul la 53.898.816,69 euro - sumă pe care anunţă că a confiscat-o din contul firmei considerate principalul ”beneficiar”. În timpul perchezițiilor, parchetul a sechestrat și bani și ceasuri de lux.

Cum a început ancheta? Ancheta a fost inițiată în urma unei sesizări a fiscului italian, Agenzia delle Entrate, şi a fost condusă de Garda Financiară italiană (Guardia di Finanza).

Parchetul european anticorupţie funcționează ca Minister Public al Uniunii Europene (UE) și are responsabilitatea de a investiga, urmări și aduce în justiţie infracţiunile care afectează interesele financiare ale UE.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu