HUB PRESS

s e î n c a r c ă

La frontieră au fost identificate trei camioane TIR care ascundeau migranți.

La frontieră au fost identificate trei camioane TIR care ascundeau migranți.
Sursă foto: Romania TV

Vineri dimineaţă, poliţiştii de frontieră arădeni au interceptat trei TIR-uri care transportau migranţi din Pakistan, Sri Lanka, Etiopia şi Bangladesh, înainte ca acestea să părăsească ţara. Conducătorii auto sunt acum subiectul unei investigaţii penale, conform Agerpres.

În timp ce era efectuat un control la Vama Nădlac II asupra unui automarfar condus de un bărbat român de 46 de ani, s-au descoperit 18 străini în compartimentul destinat mărfurilor. Şoferul se îndrepta spre Italia cu o încărcatură de placi OSB.

"Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 şi 45 de ani", a declarat Poliţia de Frontieră Arad.

În plus, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand au fost găsiți cinci migranți în doua TIR-uri cu numere bulgarești conduse de șoferi bulgari. Aceștia urmau să transporte profile metalice către Germania și Luxemburg. Migranții clandestini proveneau din Sri Lanka, Etiopia și Pakistan și aveau vârste între 21 și 43 de ani.

Șoferii sunt acum investigați pentru trafic de migranți, în timp ce străinii descoperiți ascunși în automarfare sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin