HUB PRESS

s e î n c a r c ă

La Focșani, zeci de persoane au așteptat la rând pentru a-și reînnoi contractele de parcare.

La Focșani, zeci de persoane au așteptat la rând pentru a-și reînnoi contractele de parcare.
Sursă foto: stiripesurse.ro

În ultimele zile, la Serviciul Parcări al Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) din cadrul primăriei Focşani, un număr mare de persoane au aşteptat în rând pentru a-şi exercita dreptul de preemţiune asupra contractelor de parcare existente, conform Agerpres. Autorităţile locale au informat cetăţenii că acest lucru este posibil doar până marţi.

Această situaţie nu este o noutate, ci se întâmplă în fiecare an, astfel încât s-a decis trimiterea unui SMS pentru notificarea celor ce au contracte de închiriere a locurilor de parcare. Această măsură s-a impus din cauza faptului că mai mult de jumătate dintre titularii acestor locuri nu şi-au exprimat dreptul de preemţiune cu câteva zile înainte de termenul limita.

"Este o situaţie care se repetă an de an. Contractul de închiriere a unui loc de parcare conferă nişte drepturi şi nişte obligaţii chiriaşului...
...Când am văzut că din numărul de aproximativ 9.000 de contracte nu au venit decât 4.000, în urma discuţiilor cu conducerea s-a ajuns la această măsură, de a trimite SMS-uri să informăm cetăţenii să vină să îşi prelungească locul de parcare. Situaţia din ultimele zile a fost generată de aceste SMS-uri", a menţionat Nicuşor Statache, şeful Serviciului Parcări al DDSP Focşani.

În urma anunţului postat online şi a notificărilor prin SMS trimise la sfârşitul săptămânii trecute, la serviciul parcări s-au format cozi uriaşe. O mulţime de persoane au stat în rând de la primele ore ale dimineţii până târziu în noapte, iar programul de lucru cu publicul a fost extins chiar şi în weekend. Între timp, depunerea cererilor online pe site-ul instituţiei nu a fost disponibilă pentru a permite verificarea noilor condiţii pentru închirierea locurilor de parcare.

"Sunt adeptul digitalizării şi artizanul site-ului care a funcţionat până când...
...Ca să evităm situaţii neplăcute, în care unii ar fi încărcat documentele pe site şi ar fi considerat că au făcut un lucru care îi absolvă de orice fel de răspundere, fără probabil să se uite la un răspuns ulterior primit din partea Serviciul Parcări care să le comunice că nu mai întrunesc condiţiile necesare şi pentru că numărul celor care nu mai îndeplineau aceste condiţii era foarte mare, s-a luat decizia să îi chemăm pe toţi, să prezinte documentele în format letric, pentru a nu avea probleme ulterioare", a explicat Statache.

O problemă suplimentară legată de reînnoirea contractelor de închiriere a locurilor de parcare s-a ivit în cazul celor care locuiesc pe străzile unde se efectuează lucrări de reparaţii şi care nu au avut posibilitatea de a depune cererile pentru prelungirea contractelor.

"Pe bulevardele principale şi pe celelalte străzi pe care se lucrează sunt afectate de aceste lucrări circa 800 de locuri de parcare...
...Locurile de parcare sunt foarte importante, dar sunt şi alte lucruri la fel de importante, precum căile de rulare pentru transportul în comun, căile de rulare pentru biciclete sau autoturisme", a subliniat Nicuşor Statache.

În momentul actual, municipiul Focşani dispune aproximativ

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin