HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Koç Holding se retrage din acordul cu Ford și LG Energy Solution pentru fabricarea bateriilor de mașini electrice.

Koç Holding se retrage din acordul cu Ford și LG Energy Solution pentru fabricarea bateriilor de mașini electrice.
Sursă foto: smartcitiesworld.net

Grupul turc Koc Holding a comunicat că a anulat înţelegerea precedentă cu Ford Motor şi producătorul de baterii sud-coreean LG Energy Solution (LGES), pentru stabilirea unui parteneriat care ar fi condus la crearea uneia dintre cele mai mari unităţi de producţie de celule pentru baterii destinate vehiculelor electrice comerciale din Europa, potrivit Reuters.

În februarie, cele trei companii semnaseră un acord neobligatoriu pentru fabricarea de celule de baterii în apropiere de Ankara, conform Agerpres.
"Având în vedere ritmul actual al adopţiei vehiculelor electrice, momentul nu este propice pentru investiţii în celulele de baterii. Ford şi Koc Holding îşi păstrează angajamentul de a susţine producţia de vehicule electrice la uzina Kocaeli a Ford Otosan şi vor reevalua posibilele investiţii în celulele de baterii, conform tendinţelor pieţei vehiculelor electrice", se menționează într-un comunicat emis de Koc Holding. LGES, care asigură furnizarea bateriilor pentru vehiculele electrice ale marilor producători auto precum Ford, General Motors, Tesla și alții, a confirmat că cele trei companii au decis comun să renunțe la proiect datorită ritmului actual al adoptării vehiculelor electrice. "LG Energy Solution și Ford colaborează la un plan de susținere a producției de baterii pentru vehiculele electrice, consolidând astfel relațiile lor de afaceri de lungă durată", a declarat LG Energy Solution. Există îngrijorări că nivelurile înalte ale dobânzilor, care conduc la costuri mai mari de finanţare, și încetinirea creșterii economice în marile economii, precum China și Europa, ar putea afecta vânzările auto. LGES operează unităţi de producţie în Statele Unite, Coreea de Sud, China, Polonia, Indonezia și Canada.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu