HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Klaus Iohannis dezvăluie informații inedite despre noul sistem anti-dronă al României pentru apărarea națiunii.

Klaus Iohannis dezvăluie informații inedite despre noul sistem anti-dronă al României pentru apărarea națiunii.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Într-o declarație recentă, președintele Klaus Iohannis a confirmat la Bruxelles, înainte de a participa la Consiliul European, că tehnologia anti-dronă este funcțională în România. Acesta a subliniat că "avem dotări anti-dronă care sunt poziţionate deja, unele provin de la unităţi armate din România, altele provin de la aliaţi". Președintele a mai menționat o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește radarele - acestea detectează acum obiecte mult mai aproape de sol decât limita inițială de 600 metri, potrivit News.ro.

"Acest sistem este in place, cum se spune. Funcţionează. Noi avem dotări anti-dronă care sunt poziţionate deja. Unele provin din unităţi armate din România, altele provin de la Aliaţi. Şi vom continua.", a declarat Klaus Iohannis atunci când a fost întrebat despre momentul în care sistemul antidrona va fi operațional în România. Acesta a indicat faptul că inițial existau dificultăți legate de capacitatea radarului de a detecta obiecte situate sub 600 metri.

"Acum s-a coborât foarte mult, aproape până în zona solului. Se continuă şi se continuă cu îmbunătăţirea întregului aliniament, fiindcă trebuie să evităm astfel de incidente", a adăugat președintele, subliniind importanța continuării îmbunătățirilor în acest domeniu.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu