HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Klaus Iohannis a admis în prezența prim-ministrului Belgiei: Tensiunile din Marea Neagră reprezintă o amenințare pentru securitatea națională.

Klaus Iohannis a admis în prezența prim-ministrului Belgiei: Tensiunile din Marea Neagră reprezintă o amenințare pentru securitatea națională.
Sursă foto: captura video

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că prezența forțelor militare belgiene ale NATO pe solul României contribuie la consolidarea securității naționale. Conflictul din Ucraina și tensiunile din Marea Neagră constituie o amenințare pentru securitatea națională.

Acestea sunt cuvintele pe care le-a rostit Iohannis în Belgia:

"Am subliniat de asemenea faptul că există un nivel înalt de investiții directe belgiene în România, precum și o prezență semnificativă a antreprenorilor români în Belgia.
Am lăudat rolul special al comunității românești din Belgia și suportul solid pe care autoritățile belgiene îl oferă membrilor comunității noastre aici, de exemplu în ceea ce privește integrarea și accesul la educație.
Colaborarea în domenii cum ar fi cercetarea, sănătatea, sursele alternative de energie, apărarea și educația au fost, de asemenea, pe agenda discuțiilor noastre. În ceea ce privește energia, mă bucur că astăzi s-a semnat un Memorandum de Înţelegere privind tehnologia reactoarelor nucleare cu neutroni rapizi răciți cu plumb topit între instituțiile relevante din România și Belgia, precum și alte trei instituții din Italia și Statele Unite.
Este foarte important să subliniez aprecierea României pentru prezența forțelor militare belgiene pe teritoriul nostru, în cadrul posturii NATO de descurajare și apărare.
Prezența militarilor belgieni reprezintă un semnal puternic atât în ceea ce privește solidaritatea Aliată, în contextul deteriorării situației de securitate din vecinătatea noastră, cât și a relațiilor bilaterale puternice. Am discutat, de altfel, despre situația de securitate din regiunea Mării Negre, provocările cauzate de războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei, reiterând suportul ferm multidimensional pentru Ucraina, atât timp cât va fi necesar."

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin