HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Iordanianul Ahmad Bakri, cel care a fugit cu un polițist pe portieră, recompensat de IPA cu o legitimație de membru.

Iordanianul Ahmad Bakri, cel care a fugit cu un polițist pe portieră, recompensat de IPA cu o legitimație de membru.

Acum aproape un an, Ahmad Bakri, un afacerist iordanian stabilit în Craiova, a sfidat autoritățile când nu a oprit la semnalul poliției rutiere, ducând un polițist pe portiera mașinii sale câțiva metri în timp ce scăpa de acesta.

 

Acum câteva luni, fiul lui Ahmad Bakri, a fost agresorul unui scandal violent chiar în centrul orașului, cu cuțite și cu victime lăsate la pământ, apoi bătute din nou în stare de inconștiență. Scena, de o violență rar întâlnită, așa cum s-a putut observa și pe imaginile surprinse de către camerele de supraveghere, a fost catalogată de către judecătorii de drepturi și libertăți nu prea gravă, fapt pentru care au decis să îi plaseze în arest la domiciliu, doar era prea mediatizată pentru a le da direct control judiciar așa cum va urma curând.

 

Dar ce ne îngrijorează după aceste povești este cum Ahmad Bakri a reușit să obțină legitimația de la Sindicatul Internațional al Polițiștilor (IPA), acesta nefiind nici pompier, nici jandarm și nici polițist, fapt care ridică întrebări serioase despre influența șpăgilor și relațiile sale în interiorul sistemului de aplicare a legii. Cum este posibil ca cineva implicat în astfel de incidente să aibă acces la un card de colegialitate chiar cu cei batjocoriți de domnia sa? 

 

Până când vor rămâne aceste fapte fără consecințe serioase, iar cei vinovați se vor plimba liberi pe străzile orașului? Probabil până atunci când mulți angajați ai instituțiilor statului nu se vor mai vinde, nici pe bani mulți, nici pe fărămițele aruncate din zgârcenie și dispreț de către Bakri

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu