HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Instruire și pregătire pentru personalul medical care va opera elicopterele Black Hawk S-70M și Airbus H135

Instruire și pregătire pentru personalul medical care va opera elicopterele Black Hawk S-70M și Airbus H135
Sursă foto: insider.com

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a informat, miercuri, despre organizarea unor sesiuni de pregătire şi instruire pentru personalul medical desemnat pentru misiuni pe elicopterele Black Hawk S-70M şi Airbus H135. Medici şi asistenţi au luat parte la acestea.

"În intervalul 14-15 Noiembrie 2023, la locaţia Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI, s-au desfăşurat sesiuni de instruire şi pregătire pentru personalul medical responsabil cu executarea misiunilor pe elicopterele Black Hawk S-70M şi Airbus H135. Atât medicii cât şi asistenţii medicali au fost implicaţi activ în aceste activităţi de instruire, focalizându-se pe utilizarea eficientă a echipamentelor medicale disponibile în dotarea elicopterelor, acestea fiind dedicate gestionării situaţiilor de urgenţă", a comunicat IGSU miercuri, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, conform news.ro.

Sursa menţionată a subliniat că "acest efort colectiv constituie un pas important în consolidarea capacităţilor operaţionale şi subliniază angajamentul nostru în direcţia asigurării unei intervenţii eficiente în situații critice".

Inspectoratul General de Aviație al MAI a achiziționat 7 elicoptere Black Hawk, aparate de zbor care vor fi folosite pentru gestionarea situațiilor de urgență, 3 dintre acestea fiind configurate pentru operațiuni maritime și 3 pentru uscat. Un elicopter a fost achiziţionat cu scopul de a sprijini structurile operative ale Poliţiei Române.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin