HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Implantul dentar - partenerul care garantează o viață normală și de calitate: o lecție de stomatologie.

Implantul dentar - partenerul care garantează o viață normală și de calitate: o lecție de stomatologie.
Sursă foto: City Dent

În ultimele decenii, domeniul stomatologic a cunoscut progrese semnificative, având acum la dispoziție tehnici inovatoare de înlocuire a dinților naturali afectați din diverse cauze. Pierderea unui dinte sau a mai multor poate avea consecințe nu doar estetice, ci și asupra sănătății, dicției și chiar a vieții cotidiene.

Absența unor dinți poate duce la deplasarea celor rămași și la apariția unor simptome precum durerile de cap sau contracturile musculare. City Dent este una dintre cele mai prestigioase clinici stomatologice din Capitală, unde poți da oricând peste o personalitate cunoscută. Ilie Năstase este doar un exemplu de personalitate care a optat pentru serviciile City Dent pentru îngrijirea danturii.

La City Dent, medici specializați în implantologie dentară precum dr. Alexandru Petre, dr. Tudor Vaideanu sau dr. Victor Ghiță utilizează diferite tipuri de implanturi dentare pentru tratamentul pacienților - Bredent, Zimmer, Alpha Bio și Biomet 3i - acesta din urmă fiind considerat unul dintre primele 5 sisteme la nivel mondial din punct de vedere al calității.

Implantul dentar este substitutul artificial al rădăcinii dintelui natural. Acesta este un fel de "șurub" care se fixează în os la nivelul alveolei dintelui lipsă și susține pe partea sa superioară o coroană artificială, o punte sau asigură sprijin pentru fixarea unei proteze dentare. Implanturile sunt fabricate din materiale bine tolerate de organism, care se integrează eficient în țesutul osos. Principalul avantaj al implantului dentar este oferirea unui suport stabil pentru noul dinte. Implantul BIOMET 3i, utilizat de medicii City Dent, este produs în Statele Unite, unde a fost dezvoltat în urma progreselor realizate în domeniul implantologiei moderne de către prof. Branemark din Suedia.

Implantul dentar BIOMET 3i pune accent pe specificitatea fiecărui pacient, fiecare caz fiind unic și necesitând abordări sau tipuri de produse specifice. Calitatea superioară a acestuia în reconstrucția dentară este recunoscută la nivel global.

Beneficiile implantului dentar BIOMET 3i includ:

  • Proprietățile suprafeței OSSEOTITE® care optimizează contactul cu osul și garantează succesul pe termen lung;
  • Forma implanturilor și conexiunea protetică asigură stabilitatea osului încă de la momentul inserției implantului;
  • Biomet 3i aduce inovații atât în domeniul regenerării osoase, cât și al reabilitării implanto-protetice asistate de calculator;
  • Conexiunea dintre coroană și implant se face prin intermediul unui șurub de aur;
  • Costul unui implant Biomet 3i este comparabil cu beneficiile aduse de redobândirea încrederii în sine și a unei vieți sănătoase.

Implantul dentar AlphaBio, alt tip de implant utilizat de specialiștii City Dent, pune accent pe calitatea produselor folosite și pe ideea de simplitate în abordarea fiecărui caz. Prin simplificarea procesului, se urmărește reducerea costurilor fără a compromite calitatea produselor. Costul redus al procedurii este unul dintre avantajele semnificative ale implantului dentar AlphaBio. Procedura se bazează pe implantul spiralat care oferă stabilitate primară și condensare, asigurând avantaje clinice în toate intervențiile chirurgicale, precum și pe implantul standard sau cilindric, recomandat atunci când dinții nu au suficientă înălțime. Acest tip de implant este recomandat și de medicii stomatologi de la City Dent.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu