HUB PRESS

s e î n c a r c ă

ICI București este creatorul și promotorul Cărții `Identitate și Cultură - Național. European. Universal`

ICI București este creatorul și promotorul Cărții `Identitate și Cultură - Național. European. Universal`
Sursă foto: ICI Bucuresti

Având privilegiul de a contribui și de a lua parte la lansarea cărții "Identitate și Cultură - Național. European. Universal", Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică- ICI Bucuresti s-a distins joi, 16 noiembrie 2023.

Acest eveniment a constituit o reper în dialogurile curente referitoare la identitatea culturală pe plan național, european și universal.


Sub incitantul titlu "Tehnologie, tradiție (post)modernitate. Cum va arăta un viitor național și universal pentru România", ICI a oferit un capitol important în această carte, prezentând o viziune unică asupra felului în care tehnologia, tradiția și modernitatea se intersectează în cadrul dezvoltării culturale.


Nicolae Ciucă, Președintele Senatului României și fost Prim Ministru al României a fost invitatul special al serii. Evenimentul a fost onorat de prezența unor personalități notabile precum Ambasadorul Chinei în România, Mr. Han Chunlin, Ambasadorul Indiei în România, Mr. Rahul Shrivastava, domnul Vasile Dâncu- membru al Senatului României , precum și Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.


Această lucrare constituie un demers colectiv de a cerceta aspectele multiple ale identității și culturii într-o lume din ce în ce mai interconectată.


ICI își manifestă gratitudinea față de toți participanții la acest proiect și așteaptă cu entuziasm colaborările viitoare care să amplifice înțelegerea și valorizarea culturii românești într-un context tot mai extins.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu