HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Hamas dezvăluie planul său pe termen lung: Aspiră la o stare permanentă de război cu Israelul la toate frontierele.

Hamas dezvăluie planul său pe termen lung: Aspiră la o stare permanentă de război cu Israelul la toate frontierele.
Sursă foto: ytimg.com

În discuțiile purtate cu New York Times, liderii Hamas afirmă că obiectivul lor din atacurile de pe 7 octombrie a fost "să modifice complet dinamica" și să readucă în prim-plan cauza palestiniană, conform declarațiilor lui Khalil al-Hayya, membru al Politburo-ului grupului terorist din Qatar.

"Ceea ce ar putea schimba ecuația a fost un act grozav și, fără îndoială, se știa că reacția la acest mare act va fi mare", spune el. "A trebuit să le spunem oamenilor că cauza palestiniană nu va muri".

Al-Hayya și alți reprezentanți ai Hamas citați neagă ideea că au intenția de a conduce Gaza, exprimând mai degrabă susținerea pentru un conflict continuu.

"Sper că starea de război cu Israel va deveni permanentă la toate granițele și că lumea arabă va fi alături de noi", a declarat consultantul media Hamas Taher El-Nounou, citat pentru ziar.

"Scopul lui Hamas nu este să conducă Gaza și să-i aducă apă, electricitate și altele", spune al-Hayya.

"Această bătălie nu a fost pentru că am vrut combustibil sau muncitori", adaugă el. "Nu a căutat să îmbunătățească situația din Gaza. Această bătălie este de a răsturna complet situația."

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu