HUB PRESS

s e î n c a r c ă

George Simion este văzut prin București însoțit de bodyguard și călătorind cu un Mercedes Vito/ Video

George Simion este văzut prin București însoțit de bodyguard și călătorind cu un Mercedes Vito/ Video
Sursă foto: Stiri Pe Surse

George Simion, conducătorul AUR, este un politician de top în România și urmează tendința altor lideri politici care sunt însoțiți de bodyguard.

Conform unui clip video postat pe pagina oficială a AUR, George Simion este preluat de la Parlament de către un bodyguard și apoi se urcă într-un Mercedes Vito pentru a distribui sacoșe cu alimente locuitorilor din București.

Relațiile incerte cu SIE

Fondurile au fost strânse prin intermediul Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni (FNRP). Aceasta este condusă de Eugen Popescu, fost director la Directia pentru Strategii, Comunicare si Relatii Publice a Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni în timpul mandatului premierului Adrian Nastase.

Cât timp Eugen Popescu a lucrat la guvern, fundația a fost administrată oficial de soția sa. Printre sponsori FNRP se regăseau și diverse societati publice (Petrom, CEC, Ministerul Tineretului si Sportului etc).

Fundația creată de Eugen Popescu controlează agenția de știri Romanian Global News (RGN Press), care se autodenumește “singura agentie de presa a romanilor de pretutindeni“ și s-a remarcat prin abordările editoriale ultra-naționaliste timp de două decenii. În ultimii ani, inclusiv în perioada alegerilor, RGN Press a promovat intens AUR.

Principalii sponsori ai agenției de știri naționaliste, conform site-ului lor, sunt societatea publică Tarom, clinica lui Gigi Becali și compania care imbuteliaza apa minerala Borsec (Romaqua Grup), condusă de mai bine de un deceniu de câțiva ofițeri de spionaj.

„Fundatia prin care George Simion a colectat darul de nunta este finantata de generali SIE, aflati acum in rezerva”, subliniază jurnaliștii de la Captura.

La Romaqua Grup, sponsor al FNRP se regăsesc numeroși indivizi care în trecut au ocupat poziții înalte în cadrul Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Constantin Rotaru, General (r) – A fost director adjunct al Serviciului de Informatii Externe (1999 – 2005). Pe vremea lui Ceausescu, a lucrat la informatii economice, inclusiv la ICE Dunarea, unitatea prin care se derulau operatiunile de Aport Valutar Special ale Securitatii. In anii ’90, fiind trecut temporar in rezerva, a condus societatea Grivco International, a mogulului Dan Voiculescu. Administreaza Romaqua Group din 2005.
Ioan Paun, general (r) SIE – În calitate de consul general la Hong- Kong, a supravegheat trimiterea în țară a unor bunuri în valoare de 6

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin