HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Geoană afirmă că NATO va persista în a face față tuturor provocărilor și amenințărilor

Geoană afirmă că NATO va persista în a face față tuturor provocărilor și amenințărilor
Sursă foto: NATO

Adjunctul Secretarului General al NATO, Mircea Geoană, anunță că a demarat seria de discuții bilaterale în cadrul Reuniunii miniștrilor de Externe, cu o întâlnire alături de Secretarul de Stat american Antony Blinken și de Secretarul General Jens Stoltenberg.

"Am început seria de bilaterale din marja Reuniunii miniștrilor de Externe, cu întâlnirea cu Secretarul de stat american Antony Blinken, alături de Secretarul General, Jens Stoltenberg. NATO va continua să răspundă tuturor provocărilor și amenințărilor, indiferent de direcțiile strategice din care provin, și să apere întreg teritoriul aliat", afirmă marți seara adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană conform mediafax.

Acesta subliniază că rolul SUA continuă să fie extrem de important într-o perioadă atât de complexă pentru securitate.

Mircea Geoană reiterează că a dat start-ul seriei de convorbiri bilaterale în contextul Reuniunii miniștrilor de Externe prin o întâlnire cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Secretarul General Jens Stoltenberg.

"Am început seria de bilaterale din marja Reuniunii miniștrilor de Externe, cu întâlnirea cu Secretarul de stat american Antony Blinken, alături de Secretarul General, Jens Stoltenberg. „NATO va continua să răspundă tuturor provocărilor și amenințărilor, indiferent de direcțiile strategice din care provin și să apere întreg teritoriul aliat", afirmă marți seara adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană.

Geoană insistă că rolul SUA este esențial într-un moment atât de complicat pentru securitate.

Antony Blinken a vorbit despre întâlnirea care a avut loc înainte de reuniunea miniștrilor de externe ai NATO pentru a discuta despre prioritățile Alianței pe X: "Îi sunt recunoscător (lui Stoltenberg - n.r.) pentru conducerea sa continuă, în timp ce asigurăm puterea și pregătirea continuă a NATO pentru a face față multor provocări globale".

Jens Stoltenberg a comentat la rândul său pe X că "miniștrii de externe ai NATO se reunesc pentru a aborda probleme urgente de securitate".

"Astăzi (marți - n.r.) am discutat despre descurajare și apărare, despre continuarea sprijinului acordat Ucrainei și despre parteneriatele noastre. Am abordat, de asemenea, criza din Orientul Mijlociu. Sper că va fi posibilă prelungirea în continuare a pauzei din Gaza", a postat Stoltenberg pe X.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu