HUB PRESS

s e î n c a r c ă

FOTO-VIDEO - România triumfă la Campionatul Mondial de Sambo cu o medalie de aur! Echipa națională se întoarce cu cinci medalii: aur, argint dublu și bronz triplu.

FOTO-VIDEO - România triumfă la Campionatul Mondial de Sambo cu o medalie de aur! Echipa națională se întoarce cu cinci medalii: aur, argint dublu și bronz triplu.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

România a triumfat cu aur la Campionatul Mondial de Sambo! Echipa națională se întoarce pe teritoriul natal cu un total de 5 medalii: una de aur, două de argint și trei de bronz. Acest eveniment sportiv s-a desfășurat în perioada 9-13 noiembrie 2023, în Erevan, Armenia. În ansamblu, echipa națională română a reușit să câștige 6 medalii: una de aur, două de argint și trei de bronz, o performanță remarcabilă datorată sportivilor români sub îndrumarea antrenorilor Viorel Gâscă și Robert Andreescu.

Kateryna Moscalova, reprezentând CS Dacii 2000, a câștigat medalia de aur și titlul mondial la sambo. Khrystyna Bondar din CSM Constanța și Ilie Daniel Natea din CS Dinamo au adus României medalii de argint. De asemenea, Cristina Blănaru din CSM Constanța și Volha Maleika din CS Dinamo au ocupat locul al treilea, obținând bronzul. În competiția feminină pe echipe, România s-a clasificat pe locul al treilea, cucerind medalia de bronz.

Echipa care a reprezentat România la Campionatul Mondial de Sambo din Erevan a constat în 9 sportivi, dintre care 7 femei și 2 bărbați. Aceștia au fost însoțiți de echipa tehnică formată din antrenorii Viorel Gâscă și Robert Andreescu și masorul echipei, Marian Ciupitu.

La ceremonia oficială de deschidere a Campionatului Mondial de Sambo au participat numeroși ambasadori, inclusiv ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Armenia, Excelența Sa Corneliu Ionescu.

În cadrul ceremoniei de încheiere a Campionatului Mondial de Sambo, prim-ministrul Republicii Armenia, Nikol Pașinian, a fost prezent. În timpul festivităților, drapelul FIAS (Federația Internațională de Sambo) a fost predat țării care va găzdui Campionatul Mondial de Sambo din anul 2024 - Kazahstan.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin