HUB PRESS

s e î n c a r c ă

FOTO VIDEO - Ciolacu s-a întâlnit la prânz cu cancelarul german: Discuția a inclus aderarea României la Schengen

FOTO VIDEO - Ciolacu s-a întâlnit la prânz cu cancelarul german: Discuția a inclus aderarea României la Schengen
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a avut o întrevedere cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, sâmbătă în Spania. Au discutat diverse subiecte, inclusiv aderarea României la Schengen.

'Un prânz social-democrat între doi prieteni, cu aceleaşi gânduri pentru Europa! Am vorbit cu Olaf Scholz despre provocările economice, sociale şi geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, despre dinamizarea relaţiei noastre bilaterale şi despre aderarea României la spaţiul Schengen. I-am mulţumit pentru sprijinul constant al Germaniei în dorinţa noastră legitimă de a fi parte a acestui spaţiu! A friend in need, is a friend indeed!', a postat Ciolacu pe Facebook sâmbătă.

Începând de vineri, Marcel Ciolacu se află la Malaga în Spania unde participă la Congresul Socialiştilor Europeni.

Vineri seara prim-ministrul român a făcut public faptul că liderii social-democraţi europeni au dat unda verde unei rezoluții care susține aderarea imediată a României la Spațiul Schengen.

"Familia social-democraţilor europeni a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare a României la nivel european. Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie", a postat pe Facebook liderul PSD, Marcel Ciolacu.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu