HUB PRESS

s e î n c a r c ă

FOTO: Gabriela Firea a devenit ruda prin alianță cu unul dintre cei mai proeminenți militari din SUA

FOTO: Gabriela Firea a devenit ruda prin alianță cu unul dintre cei mai proeminenți militari din SUA
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Gabriela Firea a avut o întâlnire cu William Holland Payne, un fost contraamiral al Marinei SUA și unul dintre cei mai influenți militari americani. Întâlnirea a avut un caracter personal, deoarece Payne este acum parte din familia senatoarei PSD, fiind unchiul soției fiului său cel mare.

"Este unchiul Evei - Emilie, soția băiatului meu cel mare. Am avut bucuria să-l avem printre invitați la cununia civilă și logodnă."

Firea a fost curioasă să afle mai multe despre experiența politică a lui Payne, dat fiind că sistemul politic american diferă semnificativ de cel românesc. Acesta a ocupat funcția de republican whip în Senatul American, rol care implică menținerea disciplinei de vot în cadrul grupului.

Discuția s-a orientat apoi spre importanța echipelor în politica americană. Firea a subliniat că orice proiect bun poate fi implementat doar cu ajutorul unei echipe puternice.

"Am ajuns, din nou, la importanța echipei, la puterea ei în politică. Și în SUA, orice proiect, oricât de bun ar fi, poate fi realizat doar în echipă."

În contextul global actual complex, Firea a dorit să afle dacă valorile Americii vor prevala. Răspunsul lui Payne a fost concis și ferm: lupta pentru toleranță, libertate, democrație și drepturile omului merită, iar societatea americană are resursele necesare pentru a depăși dificultățile actuale.

"Am vrut să știu, în acest moment complicat la nivel global, dacă valorile Americii vor triumfa. Răspunsul a fost scurt, rapid și ferm : merită să lupți pentru toleranță, libertate, democrație și pentru drepturile omului, iar societatea americană, cu toate provocările sale mari din acest moment, este o societate care are capacitatea de a găsi resurse să depășească dificultățile."

Firea s-a aratat recunoscatoare pentru oportunitatea de a discuta cu cineva care percepe diferit contextul geopolitic al Europei și al României în particular. Ea a menționat că țara noastră este un partener valoros și solid al SUA și că legaturile dintre cele doua țari sunt puternice.

"România este un partener solid și de valoare al Statelor Unite, iar legaturile sunt puternice și depasesc provocarile.”, a declarat Firea.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu