HUB PRESS

s e î n c a r c ă

FOTO | Spectaculoasele imagini cu noul model Dacia Duster, a cărui producție tocmai a început

FOTO | Spectaculoasele imagini cu noul model Dacia Duster, a cărui producție tocmai a început
Sursă foto: Captura YT

CEO-ul Dacia România a anunțat că producția noului model Duster este în plină desfășurare și că, de la începutul anului următor, linia de asamblare pentru Dacia Bigster va fi funcțională la fabrica din Mioveni.

În primele trei trimestre ale anului 2023, producția auto din România a ajuns la un total de 375.860 unități (234.530 DACIA + 141.330 FORD OTOSAN), ceea ce reprezintă o scădere de -1.8% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Luna trecută, Ford Otosan a început producția noului model Transit Courier la Craiova (detalii suplimentare aici). La Mioveni, fabrica Dacia produce zilnic aproximativ 1400 de autovehicule.

Șeful Dacia România a confirmat personal că se vor demara pașii necesari pentru începerea producției modelului Bigster. „Suntem la câteva săptămâni să avem acordul de fabricație, practic să începem, să demarăm producția Duster, noua generație la Mioveni. Și ăsta e un lucru extraordinar. Vorbim de cel mai bine vândut SUV din Europa în retail, în ultimii 6 ani. Este un motiv de mândrie pentru toată lumea de pe platforma de la Mioveni, de la Centrul de Tehnologie de la Titu, de la Centrul de Excelență de Design din București”, a declarat Mihai Bordeanu, directorul general Dacia România, citat de economedia.ro.

CEO-ul Dacia România și șeful brandului pentru Europa Sud-Est au anunțat că lansarea modelului Bigster este planificată pentru începutul anului 2025.

„În 2025, la început de an, vom lansa Bigster, o mașină de segment C, mai mare decât Duster. Evident, ca să putem să-l fabricăm în 2025 trebuie să lucrăm anul viitor și asta e o mare provocare. Modelul a ajuns deja la Centrul de Design și mai departe la Centrul Tehnic de la Titu” a mai anunțat Bordeanu.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu