HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Fostul ministru de externe, Amina Mohamed, apreciază vizita lui Klaus Iohannis, președintele României, în Kenya.

Fostul ministru de externe, Amina Mohamed, apreciază vizita lui Klaus Iohannis, președintele României, în Kenya.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Amina Mohamed, fostă personalitate de vârf a politicii africane și ex-ministru de externe în guvernul din Nairobi, își exprimă aprecierea pentru recenta călătorie a președintelui Klaus Iohannis în Kenya.

În declarația sa, Amina Mohamed a accentuat cooperarea solidă dintre România și Kenya și poziția strategică pe care țara noastră o deține pentru Kenya.

Declarația integrală: „Salut vizita istorică a Excelenței Sale Klaus Iohannis, președintele României, în Kenya! România este un prieten vechi al țării noastre și un partener strategic. Colaborarea dintre cele două națiuni este pe cale să se intensifice și să devină mai puternică, datorită angajamentelor comune recente ale președintelui nostru, Excelența Sa William Ruto, și Excelența Sa domnul Klaus Iohannis. Cooperarea dintre România și Kenya în domenii precum protecția mediului, protecția civilă, educație, digitalizare și energia verde ne va consolida parteneriatul și va aduce beneficii ambelor națiuni, poziționând Kenya ca un actor puternic în Africa de Est. Am prieteni buni și parteneri de afaceri din România și sunt mai mult decât fericită să văd cum țările noastre găsesc un teren comun pentru dezvoltarea parteneriatelor strategice și colaborărilor de afaceri”.

Posesoare a unei diplome în drept și cu studii la Oxford, Amina Mohamed are o carieră remarcabilă în administrație și politică, ocupând funcții precum ministru de externe, ministru al educației și reprezentant la Organizația Națiunilor Unite.

Amina Mohamed este una dintre cele mai puternice femei din politica Kenyei și a Africii, fiind parte a noii generații de lideri cu o perspectivă deschisă către Vest, o legătură strânsă cu Statele Unite ale Americii și o implicare activă în susținerea drepturilor femeilor și copiilor.

Prin intermediul fundației care îi poartă numele, Amina Mohamed a pus în aplicare programe care sprijină femeile, tineretul și copiii, oferindu-le acestora acces la educație și oportunități pe piața muncii.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin