HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ford Motor a suspendat livrările pentru toate camionetele F-150 Lightning electrice din 2024.

Ford Motor a suspendat livrările pentru toate camionetele F-150 Lightning electrice din 2024.
Sursă foto: motortrend.com

Conform Reuters, Ford Motor a suspendat temporar livrările tuturor camionetelor sale electrice F-150 Lightning model 2024 pentru a efectua controale de calitate asupra unei probleme nespecificate publicului.

Un reprezentant al companiei a evitat să ofere detalii despre problema de calitate care este în curs de examinare.

În această săptămână, Ford a început distribuirea către dealeri a primelor sale pickup-uri F-150 model 2024, recent proiectate și alimentate cu benzină.

Ford subliniază că "speră să accelereze livrările în următoarele săptămâni, pe măsură ce finalizăm verificările riguroase de calitate ale lansării pentru a ne asigura că aceste noi F-150 respectă standardele noastre ridicate".

Automotive News raportează că sute sau chiar mii de camionete F-150 model 2024 pe benzină au fost acumulate în depozite din sud-estul Michigan, încă de când producția a început în decembrie.

Ford anunța în septembrie planurile de a începe livrarea noului F-150 la începutul anului 2024 și vineri confirmase că se afla "în grafic".

Luna trecută, Ford comunicase intenția sa de a reduce producția de vehicule F-150 Lightning, întrucât cererea de vehicule electrice (EV) era mai scăzută decât anticipase. Ford a confirmat vineri că producția camionetei electrice continuă.

În ianuarie, gigantul auto anunța o reducere a producției la Centrul său de vehicule electrice Michigan Rouge la un singur schimb, începând cu 1 aprilie.

În octombrie, Ford suspendase temporar unul dintre cele trei schimburi de la fabrica sa de vehicule electrice.

Ford informa furnizorii în decembrie că intenționează să producă aproximativ 1.600 de camionete F-150 Lightning EV pe săptămână, începând din ianuarie - aproape jumătate din cele 3.200 planificate anterior.

Anul trecut, Ford a vândut 24.165 de camioane F-150 Lightning în SUA, o creștere cu 55% față de 2022 și reprezentând aproximativ 750.000 din totalul vânzărilor F-150 în SUA.

Ford declara în august că fabrica care produce vehiculele F-150 Lightning ar putea atinge o rată anuală de producţie de 150.000 de vehicule până în octombrie.

În 2022, Ford anunţase intenţia sa de a dubla producţia de camionete electrice.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu