HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Fiica Elenei Lasconi, satisfăcută de decizia mamei sale de a se retrage: Un homofob mai puțin este un progres

Fiica Elenei Lasconi, satisfăcută de decizia mamei sale de a se retrage: Un homofob mai puțin este un progres
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Fiica Elenei Lasconi, edilul oraşului Cîmpulung Muscel, a exprimat satisfacția după anunţul că mama sa se retrage de pe lista USR pentru alegerile europarlamentare. Acest lucru vine în urma scandalului iscat de declaraţiile acesteia cu privire la susţinerea ”familiei tradiţionale”. Fiica sa a comentat spunând că ”un homofob în minus în Parlamentul European e un câştig”.

„Sunt mulţumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alagerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European este un câştig indiferent de cost. Grija mea este în principal faţă de persoanele LGBTQ+ din România care suferă în faţa ignoranţei şi urii”, a postat tânăra pe o platformă de socializare.

Elena Lasconi, primarul oraşului Cîmpulung Muscel, a confirmat că este dispusă să se retragă de pe lista USR pentru europarlamentare. Ea a menționat că aşteaptă votul Biroului Naţional cu privire la acest aspect, după valul de reacții stârnite de afirmația ei conform căreia a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională. Elena Lasconi insistă asupra faptului că nu s-a opus niciodată relațiilor dintre persoanele de același sex și subliniază faptul că nu se agaţă de funcţii și liste. ”Voi continua să fiu sinceră, asumată şi autentică”, a declarat Lasconi.

Critici au venit atât din partea foștilor colegi, acum la REPER, cât și din partea colegei sale de partid, Clotilde Armand.

Cea mai puternică reacție a fost însă cea a fiicei sale care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat ”în şoc şi absolut dezgustată”, afirmând: ”Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin