HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Festivalul de Blues se întoarce la Cluj cu screening oncologic gratuit și trei concerte în program.

Festivalul de Blues se întoarce la Cluj cu screening oncologic gratuit și trei concerte în program.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Pe 24 noiembrie, locuitorii din Cluj sunt invitați la un eveniment special dedicat prevenirii și screening-ului oncologic, care va avea loc la ZAZEN (situat pe strada Frasinului nr. 41). Evenimentul, numit "Blues for Life by Cluj Blues Fest", este organizat de Cluj Blues Fest în parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” și Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică.

În cadrul acestui eveniment vor fi organizate diverse activități de prevenție, inclusiv discuții individuale cu medici specialiști și un flash-mob realizat de un grup de supraviețuitori de cancer din Asociația Redescoperă Fericirea.

Programul începe la ora 13:00, iar participanții vor putea beneficia gratuit de:

  • mamografie (pentru femeile cu vârsta între 50-69 ani rezidente în Regiunea Nord-Vest)
  • testare HPV (pentru femeile cu vârsta între 30-64 ani rezidente în Regiunea Nord-Vest)
  • testare Babeș-Papanicolau (pentru femeile cu vârsta între 24-29 ani rezidente în Regiunea Nord-Vest)
  • evaluarea alunițelor
  • discuții individuale cu medici de familie, psihologi, nutriționiști și medici interniști.

Specialiștii de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca vor oferi gratuit femeilor cu vârsta peste 50 de ani mamografii, într-un cadru informal unde pot discuta cu medici din diverse specializări despre factorii de risc și măsurile preventive. Este o ocazie excelentă pentru a sublinia importanța auto-examinării lunare și a efectuării regulate a mamografiilor pentru femeile de toate vârstele.

Programul de la ora 19:00 include trei recitaluri de blues pe scena ZAZEN, susținute de Teodora Iacob & The White Notes, Berti Barbera & Nicu Patoi și chitaristul clujean Jimi El Laco & Friends. Accesul la concerte se face pe baza unui bilet cumpărat prin platforma Ambilet.ro, la prețul de 69 lei sau direct la locație cu 99 lei.

Persoanele cu dizabilități au acces gratuit în baza documentelor doveditoare. „Pentru rezervare, vă rugăm să ne contactați printr-un mesaj pe pagina noastră de Facebook. Minorii sub 14 ani au acces gratuit dacă sunt însoțiți de un adult posesor de bilet valid. Minorii între 14 și 16 ani trebuie să aibă un bilet la preț întreg și să fie însoțiți”, transmit organizatorii evenimentului.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu