HUB PRESS

s e î n c a r c ă

FACIAS dă în judecată Ministerul Educației, dorind să afle numărul școlilor neconforme din România în anul 2023.

FACIAS dă în judecată Ministerul Educației, dorind să afle numărul școlilor neconforme din România în anul 2023.
Sursă foto: FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat Ministerului Educației să furnizeze date privind numărul de școli neconforme din România în 2023. Aceasta dorește, de asemenea, să afle câți studenți sunt forțați să folosească toaletele exterioare și câți riscă să înghețe în timpul sezonului rece.

În ciuda eforturilor FACIAS de a obține aceste informații direct de la principalul organ responsabil, Ministerul Educației, acesta a întâmpinat un refuz. Se pare că Ministerul nu dorește să dezvăluie datele care ar putea scoate la lumină realitatea gravă a crizei educaționale din România.

Ca urmare, FACIAS nu a ezitat și a decis să aducă Ministerul în fața instanței.

Context

Solicitările FACIAS vin într-un moment în care România nu mai figurează printre primele 1000 de universități din lume, conform "Academic Ranking of World Universities" (ARWU), clasament realizat pentru anul 2023. Starea critică în care se află sistemul educațional românesc este evidențiată nu doar prin aceste ranking-uri, ci și prin condițiile substandard în care un număr semnificativ de studenți își desfășoară activitățile educaționale zilnice.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin