Roxana Băluţă, expertă în asigurări de viață și sănătate, a declarat că servicii medicale în valoare de 73 milioane de euro au fost rambursate anul trecut și a subliniat că patru din zece români își doresc să utilizeze asigurările voluntare de sănătate într-un spital public.
Roxana Băluţă a fost intervievată joi la Maratonul bolilor cardiovasculare organizat de Medika TV, unde a explicat ce presupune o asigurare voluntară de sănătate. "Asigurarea voluntară de sănătate este un instrument financiar care acoperă practic riscul de accident sau de îmbolnăvire, total sau parţial, preluând practic costurile cu serviciile medicale de care oamenii au nevoie pentru restabilirea stării de sănătate anterioare producerii riscului asigurat. Practic ne ajută să avem acces mai facil la serviciile medicale şi în acelaşi timp, ne protejează bugetul familiei", a explicat Roxana Băluţă, conform news.ro.Ea a detaliat și avantajele unei asigurari voluntare de sanatate.
"O asigurare voluntarã de sãnãtate îti faciliteazã în primul rând accesul la serviciile medicale necesare. Practic, beneficiarii noștri sunt aceia care, atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate, inclusiv o boală cardiovasculară, pot să apeleze la această asigurare. Vestea bunã este cã, spre exemplu, în 2022 aveam 630.000 de persoane asigurate în sistemul privat de sănătate, care au accesat servicii medicale de peste 677.000 de ori, preluate prin intermediul asigurărilor de sãnãtate. Am observat un interes crescând pentru acest tip de asigurare și aceasta se menține în top trei produse financiare pentru care oamenii sunt mai interesaţi", a adaugat Roxana Băluţă.Specialista a evidențiat că piața asigurărilor voluntare de sănătate este în ascensiune.
"În acelaşi timp, analizând cifrele pieței și statisticile oficiale publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiarâ , putem observa că în ultimii 10 ani piața a crescut cu nouã ori. Deși este încâ micã, crește continuu. Poate cel mai important aspect este faptul că anul trecut am rambursat servicii medicale în valoare de 73 milioane euro. Aceasta a fost suma totalã a indemnizațiilor plãtite pentru asigurările voluntare de sãnãtate", a declarat experta in asigurari.Roxana Băluţă a mai subliniat că patru din zece români doresc să utilizeze asigurările voluntare de sănătate într-un spital public.
"Analizând barometrul UNSAR - IRES, ne concentrăm în primul rând pe percepția oamenilor cu privire la asigurari și pe nevoile exprimate de aceștia. Un aspect foarte interesant este faptul că patru din zece români își doresc să utilizeze asigurările voluntare de sănătate într-un spital de stat, motivând această alegere prin dorința de a obține o a doua opinie medicală, posibilitatea de a-și alege personalul medical și condițiile superioare de spitalizare", a explicat Roxana Băluţă.