HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Euro 2024: După înfrângerea suferită în fața echipei noastre, selecţionerul Elveţiei, Murat Yakin, pune rezultatul pe seama norocului.

Euro 2024: După înfrângerea suferită în fața echipei noastre, selecţionerul Elveţiei, Murat Yakin, pune rezultatul pe seama norocului.
Sursă foto: Andreea Alexandru / AP / Profimedia

Antrenorul echipei naţionale de fotbal a Elveţiei, Murat Yakin, a comunicat, marţi seara, în cadrul conferinţei de presă organizate după înfrângerea suferită în faţa României, scor 1-0, din preliminariile EURO 2024, că echipa sa a avut nevoie de mai mult noroc, potrivit Agerpres.

"Am abordat meciul de astăzi cu intenţia de a câştiga, am adoptat tactica corectă şi am generat oportunităţi de gol. Cu toate acestea, ne-a lipsit din nou norocul. Am dominat meciul cu România de la Lucerna... atât atunci cât şi acum am jucat fotbal. Noi am avut mai multe ocazii decât adversarii care au reuşit să marcheze dintr-o singură şansă. Asta nu înseamnă că România nu joacă un fotbal plăcut. Nu contează dacă joci un fotbal spectaculos dacă nu poţi marca goluri. Astăzi am avut dublul oportunităţilor adversarului nostru dar ne-a lipsit acel instinct asasin în faţa porţii", a declarat antrenorul.

"Ştiam încă de la început că nu putem vorbi despre 10 victorii din 10 meciuri. Nu trebuie să fim pretenţioşi niciun moment. Din punct de vedere statistic eram favoriţi în grupă, dar nu am îndrăznit niciodată să spun despre un adversar că este o echipă slabă. Cu siguranţă trebuia să realizăm mai multe în această campanie, iar ceea ce ne-a lipsit au fost golurile. Pentru că dacă nu marchezi, nu poţi câştiga", a adăugat Yakin.

Antrenorul Elveţiei a menţionat că el şi jucătorii trebuie să se autocritice după această campanie, însă a subliniat faptul că obiectivul a fost atins.

Când a fost întrebat dacă se teme de demitere, Murat Yakin a răspuns: "Aici nu e vorba despre postul meu, ci de calificarea echipei Elveţiene. Asta e tot ceea ce contează pentru mine. Sigur că suntem toţi dezamăgiţi după meciul pierdut în această seară, dar misiunea mea a fost calificarea şi am realizat-o. Am avut o discuţie cu preşedintele federaţiei şi sunt mulţumit de încrederea pe care mi-o acordă. Şi el a afirmat că singura misiune este calificarea... pierderea anumitor partide este o altfel de problematic."

Echipa naționala de fotbal a României s-a clasat pe primul loc în Grupa I din preliminariile EURO 2024, dupa ce a învins echipa Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Tricolorii s-au impus prin golul marcat de Denis Alibec (50) și au încheiat grupa fără înfrângeri, urmând să fie plasaţi în a doua urnă valorică la tragerea la sorţi din 2 decembrie pentru grupele turneului final din Germania.

România va participa pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu