HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Elicopterul BlackHawk aterizează cu succes la sediul IGAV, gata să intervină în situații de urgență.

Elicopterul BlackHawk aterizează cu succes la sediul IGAV, gata să intervină în situații de urgență.
Sursă foto: U.S. Army photo by Training Resource Specialist Charles Rosemond

Primul aparat de zbor BlackHawk, creat pentru a fi utilizat în cazuri de urgență, a ajuns la baza Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Sâmbătă, primul elicopter BlackHawk a fost livrat la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI, o achiziție realizată în contextul proiectului european Viziune 2020, conform informațiilor furnizate de DSU și citate de mediafax.

De asemenea, în perioada 13-19 noiembrie, se preconizează livrarea altor trei aparate BlackHawk. Până la sfârșitul anului curent, este planificată recepționarea a încă trei astfel de elicoptere. Două dintre acestea vor fi folosite pentru gestionarea situațiilor critice și unul va susține activitatea operativă a Poliției Române.

O ceremonie oficială va avea loc în viitorul apropiat pentru prezentarea elicopterelor BlackHawk care se vor adăuga flotei Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Achizițiile Inspectoratului General de Aviație al MAI includ 6 elicoptere Blackhawk ce vor fi utilizate în situații critice. Trei dintre acestea sunt configurate pentru operațiuni maritime și trei pentru terestre. De asemenea, un alt elicopter Blackhawk a fost achiziţionat cu scopul de a sprijini activitatea operativă a Poliției Române.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu