HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Elena Lasconi, afectată de declarațiile fiicei sale: indiferent de rolurile pe care le va avea, ea va fi întotdeauna fiica mea cât voi trăi.

Elena Lasconi, afectată de declarațiile fiicei sale: indiferent de rolurile pe care le va avea, ea va fi întotdeauna fiica mea cât voi trăi.
Sursă foto: Facebook.com

Elena Lasconi, edilul orașului Câmpulung Muscel, afirmă că evenimentele recente legate de fiica sa, Oana, au avut un impact puternic asupra ei și că este dificil să fie "martor la atacurile la care este supusă". Ea intenționează să se deplaseze la Paris pentru a avea o discuție cu fiica sa și le transmite colegilor de partid: "Nu contează ce trâmbiţează unii şi alţii despre procentele pe care le avem, sondaje etc. dacă muncim cu entuziasm pentru crezul nostru. E o binecuvântare că suntem diferiţi, dar cu toţii avem aceeaşi Românie în inimă".

Conform surselor politice, Elena Lasconi a comunicat în cadrul grupurilor de dialog ale USR că ultimele zile au fost "cele mai grele şi dureroase" din viața sa. "M-am aşteptat la orice mai puţin la faza cu Oana. Pur şi simplu m-a doborât. Cel mai greu e să fiu spectator la linşajul de care are ea parte zilele acestea şi cine ştie câte de acum înainte şi la cât suferă întreaga mea familie.", a declarat ea.

Edilul din Câmpulung Muscel a precizat că a primit propuneri să fie "cap de listă" din partea "aproape tuturor partidelor". "Am convingerea că o să fie bine. Orice se poate gestiona dacă suntem uniţi. Chiar şi problemele personale.", a adăugat Lasconi.

Ea afirmă că "minciunile și dezinformările încă nu s-au oprit". "Cu cât e lupta e mai grea cu atât învăţăm mai mult şi devenim mai puternici. Am învăţat pe pielea mea.", a transmis ea colegilor săi.

Elena Lasconi, liderul listei USR pentru alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat "DA" la referendumul pentru familia tradițională din 2018. "Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat", a declarat Lasconi la Prima TV.

Ulterior, președintele USR Cătălin Drulă a anunțat că a avut o discuție cu Elena Lasconi și i-a cerut acesteia să se retragă din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declarațiile sale privind votul la referendumul pentru familie. Ea a fost criticată atât de foști colegi aflați acum la REPER, dar și de colega sa de partid Clotilde Armand. Fiica sa a avut cea mai dură reacție declarând: "Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment".

Biroul Național al USR a luat act duminică seara de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare, conform unui comunicat al formațiunii. USR a adăugat că Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin din partea USR pentru a realiza performanțe în administrație.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu