HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Echipa feminină de sabie a României ocupă locul 5 la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi.

Echipa feminină de sabie a României ocupă locul 5 la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi.
Sursă foto: infoactual.ro

În cadrul Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeți din Napoli, echipa feminină de sabie a României a ocupat poziția a 5-a, potrivit Agerpres.

Echipa noastră națională (alcătuită din Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Adriana Maria Geatara și Raisa Apostu) a triumfat în fața Greciei în optimi cu un scor de 45-26. Totuși, meciul din sferturi s-a încheiat cu o înfrângere împotriva Italiei, rezultatul fiind 41-45.

În competiția pentru locurile 9-16, România a avut un start bun, câștigând partida cu Spania cu 45-37. Cu toate acestea, a urmat o pierdere contra Franței, scorul final fiind 38-45. Olanda a reușit să se impună în fața României cu un rezultat strâns de 45-44 în meciul pentru locurile 11-12.

Medaliile de aur au fost câștigate de Polonia, care s-a impus cu un scor de 45-43 împotriva Italiei în finală.

La ediția anterioară a Campionatelor Europene de cadeți ce au avut loc la Tallinn în 2023, România a obținut numeroase premii: o medalie de aur, trei de argint și una de bronz. Echipa feminină de sabie a României a reușit să câștige medaliile de aur, în timp ce echipa masculină de sabie a obținut argintul. Casian Cîdu a primit medalia de argint în proba individuală de sabie, Amalia Covaliu a obținut argintul la sabie, iar Anastasia Fusea s-a evidențiat cu bronzul la sabie.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu