HUB PRESS

s e î n c a r c ă

După trei ani, Secția de Oncologie a SJU se întoarce în spațiul său original - clădirea a fost folosită ca izolator.

După trei ani, Secția de Oncologie a SJU se întoarce în spațiul său original - clădirea a fost folosită ca izolator.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Departamentul de oncologie și unitatea de hematologie au revenit începând cu ziua de miercuri în sediul inițial, adică în Corpul F al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia. Acestea fuseseră relocate acum trei ani, după ce imobilul a fost reconfigurat ca spațiu de izolare pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

"Începând de miercuri, 15 noiembrie 2023, secţia de oncologie şi compartimentul de hematologie se întorc în vechea lor locaţie - Corpul F al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. În ultimii ani, activitatea acestora s-a desfăşurat în alte spaţii, la parter şi la etajul 3, ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi a unor lucrări de reparaţii capitale în cadrul spitalului", se menționează într-o informare transmisă AGERPRES de către SJU Alba Iulia. Inițial, clădirea care găzduia departamentul de oncologie și unitatea de hematologie a fost convertită într-un loc special amenajat pentru pacienții care erau infectați cu virusul SARS-CoV-2. Ulterior aceasta a servit drept locație pentru departamentul cardiologic pe durata lucrărilor majore efectuate la sediul său original.

"Această mutare are ca scop principal asigurarea unei bune desfăşurări a activităţii medicale şi creşterea confortului pacienţilor. Asigurarea tratamentelor pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice şi hematologice în alte spaţii ale SJU Alba Iulia a fost o măsură cu caracter temporar, adoptată într-un context care a impus acest aspect", se subliniază în comunicat.

Departamentul de oncologie și unitatea de hematologie funcționează din 2012 în Corpul F al SJU Alba Iulia.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu