HUB PRESS

s e î n c a r c ă

După incidentul de la Spitalul Murgeni, Ministrul Sănătății anunță că au fost colectate probe alimentare și de la pacienții cu simptome.

După incidentul de la Spitalul Murgeni, Ministrul Sănătății anunță că au fost colectate probe alimentare și de la pacienții cu simptome.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut cunoscut faptul că au fost colectate probe din alimente și de la pacienții care prezentau simptome, acestea fiind trimise pentru analiză. Acest anunț vine în contextul situației de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni.

Ministrul Rafila a menționat că instituția medicală Murgeni dispune de 140 de paturi, toate fiind ocupate la momentul respectiv.

El a declarat că Ministerul Sănătății a reacționat prompt odată ce a fost informat despre caz, punând în aplicare măsuri pentru examinarea și triajul pacienților cu simptomatologie. Ministrul a subliniat că s-a procedat la transferarea a 29 de pacienți către alte trei spitale.

Alexandru Rafila a informat publicul că au fost colectate mostre din alimentele servite în spital și probe biologice de la pacienți cu simptome. Acestea au fost expediate spre Institutul de Medicină Legală din Iași pentru analizare. Între timp, DSVSA a efectuat controale atât la spital cât și la mânastirea care furniza alimentele potențial incriminate.

„Peștele din care s-a gătit mâncarea înțeleg că avea acte de proveniență, s-au găsit și alte cantități nefolosite care nu aveau astfel de acte de proveniență, însă ele nu au fost folosite pentru pregătirea acestei mese”, a declarat ministrul. „Nu pot să vă dau detalii legate de prezența unor eventuale substanțe toxice în aliment, pentru că ele se găsesc în momentul de față pentru examinare la Institutul de Sănătate Publică Animală și la noi, la INSP, Centrul regional Iași, pentru diagnostic microbiologic”, a continuat Rafila.

În urma acestui incident nefericit, trei pacienți și-au pierdut viața.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu