HUB PRESS

s e î n c a r c ă

După cazul Vlad Pascu, IPJ Constanţa este reorganizat de Cătălin Predoiu: numărul şefilor va fi redus, iar mai mulţi oameni vor lucra în operativ.

După cazul Vlad Pascu, IPJ Constanţa este reorganizat de Cătălin Predoiu: numărul şefilor va fi redus, iar mai mulţi oameni vor lucra în operativ.
Sursă foto: Foto Agerpres

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat o restructurare majoră la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, în urma incidentului cu Vlad Pascu. Acesta a menționat că vor fi mai puțini lideri și mai mult personal operativ.

Conform declarațiilor lui Predoiu, IPJ Constanţa va avea trei poziții cheie - conducerea Inspectoratului, conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi coordonarea Biroului Operaţiuni Speciale.

"Prin această restructurare s-au eliminat redundanțele de competenţe. (...) Am solicitat creșterea numărului de patrule și prezența mai activă a polițiștilor în uniformă în comunitate", a declarat ministrul. Acesta a subliniat că nu sunt necesare modificări legislative și că salariile nu vor fi afectate.

"Astăzi, după câteva luni și o analiză riguroasă, este evident că discuția privind cauzele imediate ale accidentului este mult mai complexă decât capacitatea instituțională a IPJ Constanţa sau Poliției în general. Criticile și acuzațiile s-au concentrat inițial doar pe acest aspect, însă problema se extinde la eficiența aparatului nostru juridic în combaterea traficului și consumului de droguri, la modul în care este structurată legislația și la suportul financiar pe care Guvernul ar fi trebuit să-l aloce în ultimii 10 - 20 de ani pentru dotarea adecvată a acestor instituții juridice", a subliniat Cătălin Predoiu.

Ministrul a menționat că a identificat necesitatea unei reforme în cadrul Poliției imediat după preluarea mandatului și a decis să ceară o analiză și reorganizare din partea aparatului ministerial.

"Obiectivul este ca noul IPJ să fie mai eficient și simplu structurat, cu un management centralizat, cu mai puţini lideri şi mai mult personal de teren, cu o prezență proactivă și calificată a Poliției pe stradă, o Poliție mai accesibilă pentru cetățean și comunitate, o Poliţie care se interpune între comunitate și infracțiuni pentru a proteja cetăţeanul și a contracara timpuriu orice formă de infracţionalitate", a explicat ministrul.

Predoiu a discutat de asemenea despre necesitatea unei dimensionari corespunzatoare a schemelor de personal şi compartimentelor operaţionale ale Inspectoratului Poliţiei Judeţene Constanţa.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu