HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Două sisteme de panouri fotovoltaice au fost implementate de Restart Energy pentru compania Moldova Farming.

Două sisteme de panouri fotovoltaice au fost implementate de Restart Energy pentru compania Moldova Farming.
Sursă foto: adevarul.ro

Restart Energy a pus în funcțiune două instalații de panouri fotovoltaice pentru firma Moldova Farming.

Conform unui anunț făcut de Restart Energy, cele două proiecte au o capacitate totală de 403,2 kWp și au fost montate pe două proprietăți ale beneficiarului, localizate în Berești-Bistrița, județul Bacău și Tișița, județul Vrancea.

Instalațiile includ 896 de module fotovoltaice care furnizează în jur de 50% din necesarul de energie al companiei pentru fiecare dintre cele două clădiri.


"Suntem încântați că am reușit să finalizăm aceste proiecte împreună cu Restart Energy, pentru că eficientizează clar costurile asociate producţiei. În plus, aspectul etic nu este deloc neglijabil, cred că ar trebui să fim cu toţii mult mai conştienţi de cantitatea de emisii de CO2 pe care o generăm, pentru binele generaţiilor viitoare", a spus Cătălin Daniel Grigoriu, manager Moldova Farming SRL.

Restart Energy a oferit firmei beneficiare întregul proiect de eficientizare energetică: consultanţă personalizată și proiectare până la implementare.


"Investiţia în panouri fotovoltaice asigură un randament net superior surselor tradiţionale de energie, acesta fiind un argument puternic pentru orice manager atent la realităţile actuale. Investiţia iniţială se recuperează în doar 3-4 ani, iar costurile de întreţinere sunt minime", a explicat Armand Domuţa, director general Restart Energy.

Portofoliul Restart Energy include în prezent 150 de proiecte finalizate de sisteme fotovoltaice, cu o valoare totală de peste 25 milioane de euro.

În ianuarie 2021, Restart Energy a încheiat un acord cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, cu scopul furnizării de energie 100% verde produsă local tuturor clienților finali.

În februarie 2021, Restart Energy a emis cu succes primele obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

Restart Energy este un lider în servicii de tranziție energetică, cu capital mixt românesc-american și a fost fondată în Timișoara în anul 2015. În anul 2022, Restart Energy a realizat 60 proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de aproximativ 15 MW pentru companii din sectorul industrial, retail și HoReCa. Compania a înregistrat vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalațiilor fotovoltaice și o cifră de afaceri totală de 65 milioane de euro în anul 2022.

Moldova Farming, fondată în 2012, se ocupă cu cultivarea cerealelor, leguminoaselor și semințelor pentru ulei. În prezent, compania are aproximativ 136 angajați și a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 426 milioane lei.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu