HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Dobânda rămâne neschimbată la Rezerva Federală a SUA, care confirmă o creștere robustă a economiei.

Dobânda rămâne neschimbată la Rezerva Federală a SUA, care confirmă o creștere robustă a economiei.
Sursă foto: news.ro

Decizia Rezervei Federale a SUA de a nu schimba rata dobânzii este o confirmare a ritmului constant de creștere economică, potrivit unui comunicat recent.

"Activitatea economică a înregistrat un ritm solid de creştere în trimestru trei din 2023", se menționează în declarația finală a întâlnirii Fed de politică monetară. Toți oficialii au fost unanimi în decizia de a păstra rata dobânzii între 5,25% și 5,50%.

Luna trecută, Departamentul Comerţului anunța că Produsul Intern Brut al SUA s-a majorat cu 4,9% pe parcursul anului în trimestrul al treilea. Aceasta este mai mult decât dublul creșterii de 2,1% din trimestrul al doilea și depășește estimările analiştilor intervievaţi de Reuters care anticipau o creștere de 4,3%.

Deși este puțin probabil ca acest ritm puternic să se continue în viitor, performanțele atinse între iulie și septembrie 2023 demonstrează reziliența celei mai mari economii globale față de campania agresivă de majorare a dobânzilor inițiată de Rezerva Federală.

În comunicatul Fed emis miercuri se indică faptul că piaţa forţei de muncă rămâne "solidă", iar inflaţia se menține la un nivel înalt. Fed continuă să analizeze "extinderea măsurilor de politică monetară care ar putea fi adecvate pentru revenirea inflaţiei la ţinta de 2%". Aceasta sugerează că Fed ar putea lua în considerare noi majorări ale dobânzii pentru a ține sub control inflația ridicată.

Fed avertizează, de asemenea, că "înăsprirea condiţiilor financiare şi de creditare pentru companii şi gospodării va afecta probabil activitatea economică, angajările şi evoluţia inflaţiei".

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu